Vandaag deel ik een stukje over Restaraunt Daalder, maar eigenlijk ook wel een beetje over Dennis Huwae. Ik ontmoette hem ooit toen ik Moshik Roth ontmoette. Ze leken me een onafscheidelijk team (hoe kan het ook anders als je 8 jaar samenwerkt), maar nu een aantal jaren verder kookt Dennis de sterren van de hemel in Restaurant Daalder, waar hij niet alleen chef maar ook mede eigenaar is.

dennis huwae 10 667x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwaedennis huwae 3 711x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae    dennis huwae 7 683x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Restaurant Daalder

In de Jordaan, aan de Lindengracht 90, te Amsterdam kookt Dennis Huwae samen met zijn team de sterren van de hemel. Topgerechtjes in een relaxte setting. Daar houden wij van. Het eten? Franse basis met Molukse invloeden gemaakt met mooie producten die hij zelf uitkiest.

Ik ging er al een keertje lunchen, at onlangs heerlijk van zijn hand in een super relaxte setting bij Hoogtij in Amsterdam. Groovy tables genaamd met deze keer dus Restaurant Daalder. 10 dagen deze zomer genieten lekker buiten op terras als het weer het toelaat. Een 4 gangen menutje met als klapper op de vuurpeil een gezellige afsluiter met wat zoets bij een haardvuur. Lekker warm worden en nog even nagenieten of dansen op de lekkerste tunes tot je er geen zin meer in hebt. 

Onlangs is Daalder ook verbouwd, dus moeten wij daar gauw een kijkje gaan nemen. Ook lijkt het me heel gaaf om een keer van Dennis te leren hoe je nou echt een bordje opmaakt. Hoe bedenkt hij nou hoe hij een gerecht gaat platen? Dus guys ik ga dat meemaken en kom heel gauw met nog meer verslag bij jullie terug. 

Ik vroeg Dennis wat nou zijn geheim was om er altijd zo relaxed uit te zien. Hij is volgens mij een hele directe chef, maar de vibe blijft altijd relaxed. Hij zei dat klopt, tot dat iemand tegen me liegt. Ik hou er niet van als mensen in mijn team liegen. Ik help graag, wees eerlijk en dan kunnen we het samen oplossen. Dan houden we de sfeer relaxed. 

Dennis is half Moluks en half Nederlands, dus mij lijkt het fantastisch om een keer een chef van zijn niveau Indisch te zien koken, maar dan op zijn manier. Of Nederlands, maar dan op zijn manier. Of Surinaams, want zijn vrouw is Surinaams, dus die keuken kent hij ook door en door. 

Heb jij nu zin om chef Dennis Huwae zelf in actie te zien en van zijn culinaire hoogstandjes te genieten? Dat kan dus bij restaurant Daalder of deze zomer bij Hoogtij tijdens de Groovy tables. 

dennis huwae 1 683x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae
dennis huwae 4 623x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae
dennis huwae 5 733x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae

dennis huwae 8 683x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwaedennis huwae 11 709x1024 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Daalder
Lindengracht 90
Amsterdam Centrum | Jordaan
Lunch | diner | terras

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinessa tips: Restaurant Daalder / Dennis Huwae

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.