Rendang recept van Sergio Herman – Een aantal keren spotte ik bij een vriende van mijn mini een kookboek opengslagen in de keuken. De derde keer dacht ik wat is dat voor een boek en klapte het boek dicht. Het bleek het boek van Sergio Herman te zijn: “Just cook it“.

Ik begreep van de vader des huizes dat het zijn kookboek was en dat hij mega enthousiast was over de recepten die er in het boek stonden. Tot nu toe allemaal een succes en niet te ingewikkeld. Hij zei dit zijn de recepten die hij zelf voor zijn gezin maakt. Ik was getriggerd, dit boek moest ik hebben voor de BF voor zijn verjaardag. Hij heeft het nl erg druk gehad op het werk en is dol op koken, maar dan niet te ingewikkeld en lekker bourgondisch. Dit zou dan een top kadootje zijn om hem weer de keuken in te krijgen en aan de slag te gaan. Minor detail, ik zou dan ook weer verwend worden. Y U M.

Toen ik het boek binnenkreeg, kon ik het niet laten alvast een kijkje te nemen en haalde vlees bij de slager om zo de rendang van Sergio Herman te maken. Het verhaal dat hij vertelde bij het recept was legendarisch. Hij had nl een rendang op de kaart staan en nadat een Indonesische gast in het restaurant hem geproefd had en had gereageerd met “hij was lekker, maar die van mijn moeder is nog lekkerder” kreeg hij het recept van deze gast en maakt hem nooit meer anders. Dit recept voor rendang staat ook in zijn kookboek. Online vond ik ook een filmpje waarin hij uitgebreid de rendang ging maken, dus ik heb voor deze post beide recepten gecombineerd.

Ik liet hem goedkeuren door de Indische schoonfamilie en de reacties waren erg positief. Ook op Social media waren jullie laaiend enthousiast, dus bij deze!

Ik ben gek op passie voor eten en als mensen met liefde koken, dan word ik blij. Het boek van Sergio ademt dat. Ok, je moet wellicht je kruidenkastje aanvullen, maar he, dan heb je ook wat. Volgens Sergio zit zijn familie niet te wachten op zes bereidingen van oesters, maar is simpelheid key bij deze recepten. Het is niet allemaal even simpel, maar hier thuis houden we daar wel van. Je best moeten doen!

To cook lijst van kookboek Just Cook van Sergio Herman

Op mijn to cook list staan:
– de gelakte kippenvleugels
– de lasagna
– de tiramisu
– de baba ganoush, zeker omdat ik hier al eerder mijn baba ganoush versie met jullie deelde.
– de vanille olie, yes deze is blijkbaar onmisbaar in de keuken.
– Volgens Sergio moet je aan de slag om de basis goed te hebben; weckpotten met gekonfijte knoflook, gedroogde tomaten, harissa en ingelegde citroenen.

Ook de fotografie is voor mij een bron van inspiratie. Hoe vinden jullie mijn foto geworden?

Rendang Sergio Herman 1 1 801x1024 - Rendang recept van Sergio Herman

Rendang recept van Sergio Herman

Ingredienten

2 uien, fijn gesnipperd
6 teentjes knoflook, geperst
1 tl trassi (ik gebruikte garnalenpasta zoals Sergio in dit filmpje uitlegt.)
olijfolie, om in te bakken
3 kemirinoten, gepoft en gehakt
1 el gemalen korianderzaad
1 el komijn
1 tl kurkuma
2 el sambal oelek
1 tl tamarindepasta
3 stengels citroengras, geplet en gestrikt
gember, 3 cm, geschild en geraspt
laos, 2 cm, geschild en geraspt
6 kaffir limoenblaadjes
400 g kokosmelk, plus extra om te garneren
50 g kokosrasp
2 salamblaadjes
800 g jus de veau, ingekookt tot 400
1 kg rundstoofvlees
zout en versgemalen zwarte peper
1 el chilivlokken
5 takjes koriander, grof gehakt

Zo maak rendang van Sergio Herman?

Stoof ui, knoflook en trassi aan in olijfolie.
Voeg de rest van de aromaten tot en met de jus de veau toe (bewaar nog een klein beetje van de kokosmelk voor de afwerking) en laat alles een uur pruttelen.

Bak het stoofvlees aan en kruid met zout en peper.

Voeg het stoofvlees toe aan de rendang en laat circa 3 uur zachtjes trekken tot het vlees boterzacht is en de saus mooi gereduceerd is. Ontvet en schep in een andere kom of serveer in de kookpot. Werk af met chilivlokken, koriander en nog wat kokosmelk.

Rendang Sergio Herman 2 1024x755 - Rendang recept van Sergio Herman

Just Cook it
ISBN: 9789048840700 | € 29.99 | 
Carrera Culinair 

Just Cook It HR 774x1024 - Rendang recept van Sergio Herman

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Rendang recept van Sergio Herman

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

3.3/5 (39 Reviews)