Regenboogsalade // Ik moet met jullie dit plaatje van een salade delen. Jamie Oliver bracht dit kleurrijke gerechtje bij mij in de keuken. Het was namelijk Food revolution day, een initiatief van Jamie Oliver.

Fantastisch initiatief dat draait om het zelf maken van eten en hoe je daar heel blij van kan worden. Aangezien eten zo belangrijk voor ons is, is het ook goed om van jongs af aan dit mee te krijgen. Kinderen van over de hele wereld deden mee. Check #FRD2014 en je zult zien hoeveel aandacht er voor was.

Het recept wat Jamie die dag maakte was de Regenboog salade wrap. Ik heb die voor mijn mini gemaakt en voor mezelf een iets andere versie, namelijk een salade. Jamie gaf aan dat het prima was om wat inventiever om te gaan en vooral gebruik te maken van producten die je thuis hebt. Perfect, ik probeer namelijk al een tijdje te eten met wat ik in mijn koelkast heb liggen: #nowaste. Verder kon ik op deze manier mijn steentje bijdragen in het verbreken van een wereldrecord.

Het originele recept van de Rainbow Salad Wrap is te vinden op de sit van Jamie Oliver. Hieronder mijn aangepaste versie, Regenboogsalade

IMG 7016 e1400567780597 1024x1024 - Regenboogsalade: Food revolution day

Ingrediënten
1 biet – julienne gesneden of geraspt
2 kleine wortelen –  julienne gesneden of geraspt
75 gr lollo rosso
1 kleine peer – julienne gesneden of in kleine stukjes gesneden
30 gr Feta – verkruimeld
1/4 bos munt – fijner gehakt
1/4 bos platte peterselie – fijner gehakt (je kunt het voor koriander vervangen)

The dressing
5 EL Yoghurt
1/2 tL Mosterd
2 EL Olijfolie
1 tL Honing

In een saladekom mix je alle ingrediënten tot je een lekkere romige dressing hebt.

Methode
Was de wortelen en de biet goed tot ze schoon zijn. Een beetje boenen helpt!
In een grote saladekom begin je met het raspen van je wortelen en de bietjes.
Voeg nu de sla, peer en de kruiden toe.
Begin met de helft van de dressing te gebruiken en zorg dat je alles goed mixt.
Verkruimel de feta erboven.
Doe de dressing in een kommetje en serveer bij de rest op tafel.

Ik denk dat deze salade perfect past bij gegrilde kip of vis en oh met dit weer geBBQd vlees!

IMG 7018 e1400567517241 300x300 - Regenboogsalade: Food revolution day IMG 7017 e1400567504611 300x300 - Regenboogsalade: Food revolution day

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Regenboogsalade: Food revolution day

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)