Zoete aardappelpuree met limoen salsa // Net wanneer je denkt het kan niet beter, dan maak je een recept van Yotham Ottolenghi en dan is het toch wel eentje die ik met jullie moet delen, want OMG OMG OMG dit was niet normaal lekker. Dit recept komt uit het laatste boek van Yotham Ottolenghi: Simpel.

ottolenghi simpel zoete aardappelpuree 1 - Recept zoete aardappelpuree met limoen salsa
Zoete aardappelpuree van Ottolenghi – Simpel

Het is grappig, want ooit begon mijn Ottolenghi obsessie toen ik het boek Plenty kocht voor de bf. Die houdt net zo veel van koken en eten als ik. Uit dat boek maakten we zoveel lekkers dat ik al zijn andere boeken ook kocht. Yep, ze staan hier allemaal op een rijtje. Oudere boeken, maar ook zijn nieuwere boeken zoals Sweet. En toen ik in Londen was kon ik het dus niet laten om zelf een keer te gaan proeven bij zijn restaurant in Islington. Nou ik kan je vertellen dat dat magisch was. Echt bijzonder! En nog veeeel lekkerder dan thuis. Dat had ik dus echt niet verwacht. Misschien was het de ambiance, de hele setting, maar het was super lekker allemaal.

Vorig jaar mocht ik THE man himself ontmoeten en dat was toch wel heel bijzonder. Maar goed, vandaag gingen we het hebben over het recept voor Zoete Aardappel met een salsa van limoen en basilicum. Ik weet niet hoe hij het doet, maar deze beste man en zijn team zijn helden. Maken dit recept. Wij aten het met een cote de boeuf van Boers en Boers, maar dit gerechtje zal zeker niet misstaan bij een visje of andere vega lekkernijen.

Recept Zoete aardappelpuree met limoensalsa

Ingredienten
~4 personen

1 kg zoete aardappels,ongeschild en over de lengte doorgesneden
60 ml olijfolie
5 g basilicumblad fijngesneden
5 g koriander, fijngesneden
1⁄2 teen knoflook,fijngehakt
2 limoenen: rasp er 2 tl schil af en perser 1 EL sap uit
zout en zwarte peper

Hoe maak je zoete aardappelpuree met limoensalsa

Verhit de oven tot 200 °C.*

Vet de zoete aardappels in met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi ze met 1⁄4 theelepel zout. Leg ze op de kant van het vruchtvlees opeen met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de oven in 30-35 minuten heel gaar.

Maak de salsa in de tijd dat de aardappels worden geroosterd.Giet de overgebleven 3 eetlepels olijfolie in een kleine kom en voeg alle overige ingrediënten toe met een flinke snuf zout. Roer alles door elkaar.

Verwijder de schil van de zoete aardappels zodra ze koud genoeg zijn om ze vast te pakken. De schil moet gemakkelijk loslaten, maar u kunt ook het vruchtvlees uit de schillen scheppen. Stamp ze met 1⁄2 theelepel zout of royaal versgemalen peper fijn tot het een gladde puree is.

Schep de puree op een schaal, druk kuiltjes in het oppervlak en schep de salsa er gelijkmatig overheen. Serveer de puree heet.

*Ik maak deze aardappelpuree regelmatig in de airfryer en werkte ook met wat bakpapier. Ging super en ik vond ze stiekem lekkerder dan uit de oven.

ottolenghi simpel zoete aardappelpuree 2 - Recept zoete aardappelpuree met limoen salsa

Nog meer maken uit Simpel? Suzanne van Puur Suzanne maakte de vegetarische gevulde courgettes.

Zoete aardappel recepten

Fan van zoete aardappel, maak dan ook een keertje:
zoete aardappel gnocchi
zoete aardappel friet
gepofte zoete aardappel

Simpel gebonden 3D - Recept zoete aardappelpuree met limoen salsa

Kopen?
Yotham Ottolenghi, Simpel
Fontaine Uitgevers, €29,99

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept zoete aardappelpuree met limoen salsa

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.


4/5 (2 Reviews)