Vietnamese vis – gekarameliseerd // Ik heb besloten om dit jaar te beginnen met het leeg eten van onze voorraden en vriezer. Ik begin er elk jaar mee maar het lukt me op de een of andere manier niet om het vol te houden. Nu poging 12325346364534534 hahaha..maar goed, het is het proberen waard.

Ik had eigenlijk zin in sushi en wil al heel lang een tentje hier in Breukelen uitproberen, maar tot nu toe is het er niet van gekomen. Ik app de BF en vraag of hij er ook zin in heeft. Die antwoord op zijn beurt dat het prima is, maar niet zn favo. Meh..dat is een domper, dus besluit ik de vriezer in te duiken en aan de slag te gaan met een Surinaams botervisje dat ik nog had liggen. 

Ik deel dus met jullie een recept, maar eigenlijk moet je dit echt op je eigen smaak maken. Een volgende keer zal ik het proberen met de juiste hoeveelheden te maken en dit artikel zal ik dan ook aanpassen. Nu ben ik zo enthousiast dat ik het gewoon moet delen. 

 IMG 2853 683x1024 - Recept Vietnamese Vis - gekarameliseerd
Recept Vietnamese vis – Cha Koh 

Ingredienten
2 botervissen of andere stevige vis zoals red snapper of dorade
2 sjalotten
2 tenen knoflook
2 EL Bruine suiker
3 EL Vissaus
100 ml water
Koriander
Rode peper

Hoe maak je Vietnamese vis, gekarameliseerd?

Maak de vis goed schoon en spoel ze af met water en laat ze uitlekken.
Snijd de vis in moten van ongeveer 2 cm dik. 
Fruit je uien en knoflook tot deze glazig zijn en plaats de vis erbij.
Bak nu de vis samen met de ui en knoflook (goudbruin) tot het aan beide kanten is gebakken.
Voeg nu bruine suiker (begin met 2 EL) en vissaus (3 EL) en voeg het water toe.
Proef en pas aan naar je eigen smaak.
Laat het inkoken tot het een lekkere gekarameliseerde saus is.
Hak de koriander fijn en de peper in kleine stukjes. Garneer over de vis heen.

Serveer deze vis met dampende witte rijst. 

IMG 2863 1024x683 - Recept Vietnamese Vis - gekarameliseerd

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Vietnamese Vis - gekarameliseerd

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)