Recept Vietnamese gehaktballetjes // Ok guys, op de blog heb ik al meerdere recepten gedeeld uit de Vietnamese keuken, maar deze!!, geloof me deze zijn ook zo YUMMM dus moet ik ze delen.

Zodra je vermicelli combineert met deze balletjes heet het Bun Cha, combineer je daar ook nog eens gebakken loempia’s bij, dan heet het Bun Cha Gio. Vandaag alleen de Cha, Vietnamese gehaktballetjes dus.

Je kunt deze gehaktballetjes heel goed voorbereiden en vervolgens invriezen. Grappige anekdote, ik kan er niet genoeg maken lijkt wel. Ik maak steeds meer en wil dan extra invriezen, maar op de een of andere manier lukt dat steeds niet. Een groot succes dus. Iig weet je dus dat ze goed invriezen.  Ze zijn multi inzetbaar deze Vietnamese gehaktballetjes. 

vietnamese gehaktballetjes culinessa 1 2 - Recept Vietnamese gehaktballetjes

Recept Vietnamese gehaktballetjes

Ingredienten
1 kg gehakt (ik gebruikte half om half gehakt)
3 tenen knoflook
1 EL vissaus
2.5 tl zout
100 gr suiker
2 EL honing
30 gr zelfrijzend bloem
olie om de balletjes mee in te wrijven

Hoe maak je Vietnamese gehaktballetjes

Bedek een bakplaat met bakpapier.
Ik trek meestal handschoenen aan.
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Laat minimaal 2 uur staan, maar het liefste een nachtje.
Giet een klein drupje olie op je handen (met handschoenen evt). Dit doe je om te voorkomen dat het gehaktmengsel heel erg aan je handen blijft plakken.
Vorm balletjes van ter grootte van een golfbal.
Druk deze een klein beetje plat en plaats ze op het bakpapier.
Grill de balletjes in de oven tot ze goudbruin zijn en een beetje gekaramelisseerd.

Wat kun je nog meer maken met de Vietnamese gehaktballetjes?

  • Serveren bij een salade: Bun Cha genaamd, lekker met rijst vermicelli, verse kruiden, ingemaakte wortel, komkommer. Je serveert er dan verse kruiden bij zoals koriander, Thaise basilicum, munt en bosui. Je serveert erbij een zoetzure dressing genaamd ‘Nuoc mam cham
  • Vietnamese verse loempias, Goi cuon genaamd: lekker met rijst vermicelli, sla, kruiden en dan rollen in een rijstvel maar. Je serveert ze dan met gehakte pinda’s en de zoete hoi sin saus.
  • OF gewoon lekker snacken zo uit het vuistje. Yep it’s that easy

In plaats van op de grill kun je deze Vietnamese gehaktballetjes ook lekker op de bbq gooien. NOMs

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Vietnamese gehaktballetjes

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)