Recept Tulband cake met maanzaad en citroen

Al een tijdje zit ik te gluren op allerlei mooie sites en Instagram accounts waarbij ik van die prachtige bakvormen voorbij zag komen. Ik ging op onderzoek uit en kwam er al heel snel achter dat het ging om de bakvormen van Nordic Ware.

En voor iemand zoals ik die niet goed kan kiezen, duurde het dan ook maaaaaaaanden om er eentje uit te zoeken. Samen met de BF koos ik uiteindelijk voor de Heritage Bundt. Een plaatje vonden wij het. Goed, via Kookpunt bestelde ik het en vervolgens kon ik gaan nadenken over welk recept ik nou ging maken.

Ik kon alleen maar denken aan vroeger en aan oma’s cake en besloot dus te gaan voor een tulband recept. Niet een marmer cake, of eentje met rozijnen en sucade, maar ik had in mijn hoofd dat het er eentje zou worden met een citroen icing, rozenblaadjes en pistachenootjes. Op de dag van het bakken zelf ben ik toch voor een iets andere combinatie gegaan. Ik had namelijk nog maanzaadjes en de combinatie met citroen leek me ook heel lekker.

Ik ging op zoek naar een basis recept voor een tulband en kwam uit bij die van Ianna van Beginspiration. Hoe grappig, het was ook haar Oma’s recept. Voelde dus als precies het recept waar ik naar zocht.

Ik heb het recept iets aangepast en hieronder vind je mijn versie van het recept.
heritage bundt nordic ware culinessa

Ingredienten voor de cake:

250 gr boter + extra boter om in te vetten
200 gr suiker

1 tl vanille extract
4 eieren

Rasp van 1 citroen
mespuntje zout
500 gr bloem
15 gr Bakpoeder
6 EL maanzaad
± 200 ml melk

Ingredienten voor de icing:
150 -200 gr Poedersuiker

1 EL Melk
1EL citroensap

Methode
Zorg dat de ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.
Vet de tulbandvorm goed in. (lekker ruim met boter)
Meng de bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar. Zeef het ook een keer.
In een beslagkom, voeg je de roomboter toe en lepel voor lepel voeg je daar de suiker aan toe.
Als laatste voeg je een scheutje vanille extract toe.
Met een handmixer klop je het geheel vervolgens romig gedurende 10 minuten.
Roer nu een voor een de eieren door het boter/suiker mengsel, maar voeg pas het volgende ei toe wanneer alles goed is opgenomen.
Voeg als laatste de citroenrasp erdoor.
Roer ongeveer 3 EL bloem door het botermengsel per keer en laat het goed opnemen.
Giet er ook elke keer wat melk bij om het lekker vloeibaar te houden.
Aangezien je het beslag niet teveel mag roeren, voeg je de maanzaad bij de laatste hoveelheid bloem door het beslag.
Schep het beslag over in de ingevette tulbandvorm.
Plaats de vorm onderin de oven en bak gedurende 60-70 minuten op onder en boven hitte OF tot een sate prikker er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten goed afkoelen en stort het vervolgens op een rooster.
Maak ondertussen de icing.
Voeg in een kommetje de poedersuiker, melk en citroensap toe. Giet de icing over de afgekoelde cake en bestrooi eventueel met nog wat maanzaadjes.

Plaatje is het he? Ik wil nu nog een andere vorm van de Nordic Ware lijn, namelijk de Elegant Party bakvorm.

Oh en voor ik vergeet. Vind je het handig om te weten met welke spullen ik graag bak, check dan ook mijn blogpost met mijn Musthaves voor Bakken. Op Social Media kun je mijn bakavonturen vinden onder #culinessabakavontuur.

Happy baking!

tulband cake ulinessa

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

 

 

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 reacties op “Recept Tulband cake met maanzaad en citroen