Vandaag deel ik weer een andere favoriet hier thuis, namelijk het recept voor Surinaamse maizena koekjes. Supermakkelijk en heeeuuul lekker! Geloof me. 

Surinaams eten

Ik denk dat maizena koekjes een van de bekendste Surinaamse koekjes zijn. Als je van Surinaams eten houdt, dan moet je ook echt mijn Surinaamse bruine bonen met rijst maken. Of wat dacht je van lekkere komkommer op zuur? Of rode uien op zuur? Ook deelde ik mijn recept voor een Surinaamse gehaktbal, uiteraard met een lekkere jus erbij. Deze breng ik op smaak met Mme Jeannette peper. 

Laat me even hieronder weten welke Surinaamse klassiekers jullie een keertje willen leren maken, dan ga ik mijn best doen. 

Surinaamse koekjes

In Suriname hebben we allerlei koekjes, van pindakoekjes, kokoskoekjes, spritzen tot dus Maizena koekjes (ook wel bekend als gomma koekjes). Deze koekjes zijn gemaakt van maizena en dus ook gluten vrij. Heel vaak zie je ze bij de toko liggen, maar ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken en heel leuk om samen met kindjes te maken want dan kunnen ze mooi helpen met de disco dip strooien over de koekjes. Ok, hier moet ik zeggen dat er ook stiekem in hun mond eea verdwijnt, maar ach het blijven kinderen.

Er zijn verschillende recepten van maizena koekjes in omloop: met maizena en custard, maar ik weet dat mijn opa ze maakte zonder custard, dus doe ik dat ook. 

Je kunt de koekjes met een koekjespers maken of er met de hand bolletjes van draaien en met een vork plat drukken. In plaats van plat drukken kun je ze ook als een balletje op de bakplaat leggen. Dan krijg je wat bollere buikjes maizena koekjes 😉 Vind je dat allemaal teveel werk, dan kun je ze ook net een spuitzak maken.

BELANGRIJK: we zeggen altijd dat je bij deze koekjes niet mag praten terwijl je ze eet. Drink er een lekker kopje thee bij.

maizena koekjes culinessa

Recept Maizena koekjes

Ingredienten
125 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
125 gr suiker
265 gr maizena 
1 ei
1 tl Vanilla extract
Disco dip / suiker muisjes.

Hoe maak je Maizena koekjes?

Verwarm de oven voor op 150 C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Mix boter en suiker samen met de vanille tot een romig en luchtig beslag (ongeveer 5 mins).
Zorg ervoor dat de suiker helemaal is opgenomen. 
Voeg nu het ei samen met de vanille essence toe.
Zet je mixer op een lage stand (zo voorkom je dat de maizena overal terechtkomt) en voeg de maizena in delen toe en meng goed door tot een glad deeg. Voordat je een nieuw deel maizena toevoegt, moet je er zeker van zijn dat het goed is opgenomen, om klonters te voorkomen.
Je deeg moet zacht zijn maar toch makkelijk te vormen.
Normaal gesproken draaien we er even grote balletjes van en strooien er dan discodip overheen.
Maar zoals hierboven besproken zijn er verschillende manieren.
Leg de koekjes op de bakplaat met wat ruimte tussen elkaar want ze lopen uit.
Bak de maizenakoekjes af op 150 graden gedurende 25 mins/30 mins.

Maizena cookies pre baked Maizena cookies Processed with VSCOcam with c1 preset

culinessa signature posts new

Meer lekkere recepten vind je hier.
ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

 

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

 

0/5 (0 Reviews)