Romige bloemkoolsoep – Ik denk dat jullie het nu zo langzamerhand wel doorhebben, maar ik ben op een soepen tour of is het misschien nu wel een lichtelijke obsessie aan het worden 😉 Het is een gevalletje “hoe kan ik mijn mini die niet van groenten houdt toch aan de groenten helpen”. De kleine mini weigert groenten te eten dus moet je hem als mama toch iets te slim af zijn. Ik doe dat dus door alle groenten voor hem in een soepje te verwerken. Wonder boven wonder gaat dat tot TOP! Zo goed zelfs dat ik dacht, ik deel het ook met jullie. Oh en deze soep valt zeker onder de categorie makkelijke maaltijd. Serveer er wat brood bij en kaasjes en je hebt een lekkere maaltijd voor zowel de lunch als het avondeten.

Verse cherry tomaatjes zijn zn favoriet, dus een tomatensoepje met kleine gehaktballetjes gaat er altijd wel in. Laatst heb ik hem zelfs pompoensoep van Kromkommer geserveerd en dat ging er zonder enige moeite in. S C O R E voor mama zeg ik dan 😉
image 12 1024x683 - Recept romige Bloemkoolsoep
Deze romige bloemkoolsoep heeft een beetje een gepofte knoflook smaak en is fluweelzacht. Echt een feestje!
Eerder deelde ik al de volgende soepen, dus als bloemkool niet helemaal je ding is, no worries, I got you covered:

Thaise pompoensoep
Gewone pompoensoep
Romige courgette soep
Aziatische Noodle soep met balletjes

Zal ik ook een wonton soep delen? Hmmm Wonton’s maken dus dit weekend!

Recept Romige Bloemkool Soep

Ingredienten

1 kleine bloemkool
250 ml bouillon (250 ml water + 1 bouillon blokje)
250 ml melk
1 teen knoflook
1 medium ui
[Optioneel: 1 theelepel maizena met 1 eetlepel water opgelost]

Pecannoten voor garnering
Cress voor garnering

Hoe maak je deze romige bloemkoolsoep?

Was de bloemkool onder de kraan en snijdt de bloemkool in even grote roosjes.
In een diepe pan fruit je met een eetlepel olijfolie de ui maar zorgt dat het niet aanbrandt.
Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en bak even aan. Blijf omscheppen.
Voeg nu de bouillon en de melk toe.
Plet je teen knoflook.
Laat dit nu ongeveer 15 minuten koken.
Pureer de soep nu helemaal glad.
Breng op smaak met zout en peper.
Is de soep niet dik genoeg dan kun je eventueel nu de maizena toevoegen.
Garneer met wat gehakte pecannoten en cress.

Variaties voor de romige bloemkoolsoep:

– Met uitgebakken spekjes.
– Met in thijm en peterselie gebakken oesterzwammen.

image 11 683x1024 - Recept romige Bloemkoolsoep

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept romige Bloemkoolsoep

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

 
0/5 (0 Reviews)