Recept Poke // Soms kom je iemand tegen [ja ook digitaal!] die net zo gek is op lekker eten als jij. Je volgt elkaar op social media en neemt regelmatig een kijkje op de site om geïnspireerd te raken en kletst daar dan samen over. Daar komt nog bij dat we allebei Aziatische keukens een warm hart toedragen. Ik heb het over Pei Yee van de hele leuke foodblog Nombelina.com. Samen met haar vriend Stefan kookt ze de sterren van de hemel en blogt ze daar regelmatig over.

Goed…terug naar onze gezellige gesprekken. Heel vaak hebben we een draadje over “dit recept”, “dat gerecht” of ooh hoe maak jij dit of dat. Je kent het wel. Al heel gauw mondt het gesprek uit in extreme T R E K! En dat resulteert weer in de rest van de week de gerechten bestuderen, klaarmaken en opeten. Hahaha eigenlijk zijn we gewoon een beetje food obsessed.

Voor de zoveelste keer zaten we elkaar een beetje gek te maken met allerlei lekkernijen en gaandeweg het gesprek kwamen we op het idee om een aantal gerechten te maken die we al geruime tijd op onze to cook list stonden. Het leek ons leuk om te kijken hoe we er allebei een eigen draai aan zouden geven. We bedachten toen een aantal gerechten die we de komende tijd gaan maken en delen op onze blogs, kortom een Foodblog Challenge. Stiekem ben ik heel benieuwd of onze recepten volledig afwijken of dat we juist precies hetzelfde hebben gemaakt. Ook leek het ons leuk om jullie in ieder geval twee versies van een recept te geven.

Foodblog Challenge #1 POKE
Goed volgens mij is het duidelijk en dan deel ik nu dan de Foodblog Challenge #1 POKE. Poke is een Hawaiiaans gerechtje, waarbij tonijn een hoofdrol speelt. Het wordt steeds populairder en er komen steeds meer verschillende variaties van. Vooral het hele kleurrijke aspect van dit gerechtje sprak me aan. Hoe beter de kwaliteit van je vis, hoe lekkerder het gerecht. Naar mijn mening is het heel belangrijk om de vis de hoofdrol te laten spelen, dus ik voeg niet teveel sauzen en bijgerechten toe. In mijn recept heb ik gebruik gemaakt van Zalm ipv Tonijn, omdat ik het in mijn hoofd wilde combineren met avocado. Nadat ik heel braaf mijn huiswerk heb gedaan, het gerechtje heb klaargemaakt en er van heb gesmuld is mijn conclusie eigenlijk dat POKE of in mijn geval een POKE BOWL een soort Sushi bowl is. Hahahah…Rest nu de volgende vraag, welk gerechtje was er nou eerder?! Allebei heerlijk iig. Voor kerst maakte ik ook een Tonijn tartaartje met een Chinese twist. Dat is ook een lekker receptje om te bekijken.

In principe spelen de zalm/tonijn bij Poke de hoofdrol. Ik heb er dus voor gekozen om niet teveel ingredienten toe te voegen, maar het vrij simpel te houden. Wil je de POKE meer pit geven, dan kun je dit evt doen door een beetje sriracha saus toe te voegen. Voor dit recept een simpele POKE dressing. 

POKE Culinessa logo - Recept Poke - Food Blog Challenge #1

Recept voor POKE a la Culinessa
~ 4 pers

Ingrediënten
400 gr Zalm
1 EL Sesamzaadjes
2 EL Japanse Soy Saus
1 EL limoensap

Sushirijst voor 2 personen
Furikake (een Japans strooisel bestaande uit o.a. zeewier en sesamzaadjes en gepofte rijst)
1 Avocado
Nori Vellen of verse zeewier

2 Bosui 

Methode
Kook de sushi rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Breng op smaak met de furikake.
Snijdt de avocado in blokjes of hele dunne partjes.
Snijdt de bosui fijn of in ringetjes.
Snijdt de zalm in even grote blokjes.
In een kommetje meng je soya saus samen met de limoensap en marineer hierin de zalm.
Om te serveren leg je dus in een kommetje een laagje sushirijst met daarbovenop de zalm.
De avocado en de zeewier leg je ernaast en bestrooi met de sesamzaadjes en de bosui.

Pei Yee maakte dus ook haar eigen versie van de POKE.  Leuk he hoe ze er toch een andere draai aan heeft gegeven 😉 Ook maakte Louise van Keukenatelier haar eigen versie van een POKE, dus bekijk gauw ook haar receptje hier.

Poke in Amsterdam

Wil je niet zelf POKE maken, dan kun je het uiteraard ook afhalen. Steeds meer tentjes verkopen POKE Bowls en als je even googlet dan vind je genoeg POKE in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam.

De Foodblog challenge #2 is Korean Fried Chicken oftewel KFC, maar dan bedoel ik niet die van de fastfood keten. Wij gaan er in ieder geval mee aan de slag en het lijkt ons heel leuk als jullie ook meedoen.

Ook meedoen?
Het leek ons leuk als jullie ook meedoen met de Foodblog Challenge. Voorwaarden? Niet zo heel veel 😉
– Noem ons (Culinessa.com en Nombelina.com) in je stukje,
– Verwijs naar de Fooblog Challenge, onze challenge recepten en laat het ons even weten!
– Maak gebruik van het watermerk/logo in een van je foto’s die je plaatst in je blogpost.
Het logo voor de poke kun je hier downloaden en het logo voor de KFC challenge staat hier.
– Publiceer je eigen versie van het gerecht vervolgens in de laatste 7 dagen van de maand en meld het ons.
Wij zullen dan een round up doen van de gerechten, dus die voegen we dan toe aan deze blogposts. Is er genoeg animo voor dan kunnen we tzt ook een pinterest board aanmaken hiervoor. Aan oude challenges kun je altijd mee doen en je recept plaatsen.

IMG 6615 - Recept Poke - Food Blog Challenge #1

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Poke - Food Blog Challenge #1

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)