Recept penne met vodka // Het is zondag ochtend en ik lag rustig wakker te worden met een ontbijtje op de bank en een dekentje. 24 kitchen stond aan en daar was Donal Skehan aan het koken: Penne met vodka ook wel penne alla vodka genoemd. Dit recept is dan ook geinspireerd op wat ik zag, maar heb er mijn eigen draai gegeven. Dit is zo een perfect gerechtje om te maken wanneer je geen zin hebt om te koken of wanneer je haast hebt. Ik zeg alvast, buon appetito!

Penne alla vodka 1 - Recept penne met vodka

Recept penne met vodka

Ingrediënten
~ 4 personen

350 gr penne pasta 
125 gram spekreepjes
1/2 EL boter
5 EL vodka
4 EL tomatenpuree (ik gebruikte die van Mutti)
200 ml kookroom
klein bosje platte peterselie
zout en peper
parmezaanse kaas

Hoe maak je penne met vodka

Kook je pasta al dente en bewaar wat van het kookvocht.
Terwijl je pasta kookt, maak je de vodka tomatensaus.
In een koekenpan, bak je met boter de spekjes op laag/gemmiddeld vuur in ongeveer 3 minuten lekker knapperig.
Voeg nu de vodka toe en roer goed en laat nog 1 minuutje pruttelen.
Voeg nu de tomatenpuree toe en roer goed.
Hak de peterselie fijn en voeg dit samen met de room toe en laat alles nog 3 minuten pruttelen tot de saus is ingedikt.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet je pastawater af, maar bewaar wat voor de saus.
Meng nu de saus met penne en wat van het kookvocht en serveer met geraspte parmezaanse kaas erboven.

Ben je dol op pasta, neem dan ook een kijkje bij deze pasta gerechten. Mega populair bij de bezoekers is de goddelijke pasta met tomaat, worst en venkel.  Bij dit lekkere herfstige weer past ook heel goed deze pasta met eekhoorntjesbrood: pasta porcini.  Hier thuis zijn  ze ook gek op de pasta met een simpele tomatensaus geserveerd met basilicum, feta en rucola.

Penne alla vodka 2 - Recept penne met vodka
Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept penne met vodka

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten 😉.

ps Heb jij iets gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)