Op Facebook en Instagram liet ik jullie kiezen welk gerecht ik uit het Say yes to the best magazine moest maken. Jullie kozen voor de panna cotta met perzikkencoulis en dus ben ik daar mee aan de slag gegaan.

Heel eerlijk..ik was altijd een beetje bang voor het maken van panna cotta. Ik weet niet waarom, maar ik dacht dat het heel ingewikkeld zou zijn. En ik ben meer van het koken dan van de toetjes, dus toen jullie hiervoor kozen, toen moest ik wel. Ooit maakte ik samen met de BF voor kerst namelijk ook panna cotta, maar dat recept was niet goed. Op het moment supreme bleek namelijk dat de panna cotta nog vloeibaar was. Die avond dronken we dus panna cotta. Hahaha…

Goed, terug naar dit avontuur. Het was dus goed te doen. Sterker nog, het was super simpel. Je raadt het nooit, ik moest het toetje wel twee keer maken. Niet omdat het recept niet goed was, maar omdat er denk ik iets met mijn gelatine velletjes was. Die waren denk ik iets te oud. Dus ging ik naar de winkel en kocht nieuwe en binnen letterlijk 10 minuten was ik klaar. Oke, vooruit in 15 minuten. Verder moesten de toetjes gewoon goed opstijven in de koelkast.

Heel fijn receptje voor de panna cotta. Goed..ik deel met jullie hier het basis recept voor Panna Cotta en als je wil weten hoe je de versie van Del Monte maakt, kun je op Sayyestothebest.nl het recept vinden. 

IMG 1410 1024x683 - Recept Panna Cotta met perzikkencoulis 

Recept Panna Cotta

Ingredienten
500 ml slagroom

50 gr suiker
1 zakje vanille suiker
3 blaadjes witte gelatine

Methode
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water.
Verhit de slagroom, suiker en vanille suiker tot de suiker helemaal is opgelost.
Wring nu de gelatine blaadjes goed uit en voeg ze samen met de verhitte slagroom.

Meng met een garde goed door en giet over in 4 vormpjes naar keuze.
Laat goed opstijven in de koelkast; het liefst een nacht van tevoren.

Je kunt panna cotta heel goed met van alles serveren. Ik serveerde de mijne dus met een coulis gemaakt met perzikken van Del Monte en geroosterde amandelen en basilicum. Bedenk gerust een topping naar keuze 😉

Smulze!

Mocht je het leuk vinden: eerder maakte ik al Zoetzure kip met ananas en Marshmallow Cocktail met fruit uit blik van Del Monte.

 IMG 1413 683x1024 - Recept Panna Cotta met perzikkencoulis

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Panna Cotta met perzikkencoulis
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

 

 

 

0/5 (0 Reviews)