Recept Omelet Wrap // Ok ok de eerste week van het nieuwe jaar geeft stof tot nadenken..wat wil ik dit jaar mbt onze eetpatronen? Ik heb altijd gezegd ik ben geen blog om af te vallen, of er een om alleen maar gezonde recepten te treffen noch een fit girl. Mijn maatje 40 is daar het grote bewijs van. Wel ben ik wel iemand die bezig is met het in balans houden van dingen, zo ook met wat ik eet. Terwijl ik met N aan het chatten was over hoe zij als smulpaap toch wat gezondere recepten kon maken kwam ik op het idee om deze post te schrijven.

Lets be honest..te gezond is gewoon niet lekker toch? En met “te” bedoel ik wanneer iemand zegt “heeeerlijke boekweitpannenkoekjes”, of overnight oats in combinatie met superfoods of alle geraffineerde suikers vervangen voor ongeraffineerde suikers..(funny note: Je lichaam ziet elke vorm van suiker gewoon als suiker, dus ook daar moet je mee oppassen) en ga zo maar door..Ik denk dat je wel snapt waar ik het over heb?

Wat mij betreft is gezond eten gewoon de boel in balans houden. Met je gezond verstand te werk gaan. Niet elke dag frituur eten, niet elke dag pasta, maar ook niet elke dag alleen maar salades of magere recepten. Je lichaam heeft ook vetten en bouwstoffen nodig en die kom je anders ook weer te kort. Sinds ik de zwangerschapsdiabetes heb gehad weet ik ook dat bijvoorbeeld vruchtensapjes helemaal niet zo gezond zijn. Die zetten zich namelijk razendsnel om in suikers. Not good. Om een lang verhaal kort te maken denk ik dat het goed is als je er bij stil staat dat je alles met mate eet, maar wel van elke hap of slok geniet. Ook gezond eten kan lekker zijn. Ik ben geen voedingsdeskundige, dus alles wat ik hier deel is gewoon op basis van mijn gevoel. Heb je echt professionele hulp nodig, dan adviseer ik je om contact op te nemen met je huisarts. Vaak weten die wel naar wie ze je door moeten verwijzen. Vandaag deel ik met jullie het recept voor een omelet wrap. Het recept is geinspireerd op de bekende Banh Xeo wrap uit Vietnam. Dit is een knapperige pannenkoek die gevuld is met tauge en vlees en die je eet met lekkere kruiden en een dressing. Vind je iets niet lekker, dan laat je dat gewoon weg. Zo simpel als dat!

Meer gezonde recepten:

Ook heb ik een heerlijke gezonde omelet en kun je een burger recept minder calorierijk maken door het broodje te vervangen voor een sla blaadje! Houd je van pasta, maar wil je minder koolhydraten binnenkrijgen dan kun je de pasta vervangen door courgetti of courgette linten. Ook een salade hoeft niet saai te zijn, ik maakte er bijvoorbeeld een met linzen en gestoomde bietjes.  Alles wat ik leerde tijdens een workshop koolhydraten, lees je in dit stuk “Alles over koolhydraten” wellicht helpt dat ook een handje
IMG 6665 - Recept Omelet Wrap: Gezond(er) eten, maar wel lekker!

Recept voor een Oosterse Omelet wrap met garnalen, groenten en een frisse dressing.
~4 personen

Ingredienten
– 8 Eieren
– 2 Bosui (groene gedeelte)

– 16 Tijger Garnalen of 150 gr kipfilet (of en en ;))
– 1/2 medium ui
– Zout
– 300 gr Tauge
Nuoc Mam dressing (recept vind je hier) 
– 1 Kropsla
Oosterse kruiden als:
– Munt
– Thaise Basilicum
– Koriander

Hoe maak je deze omelet wrap

Schil en snijdt de ui in fijne ringen en pluk de blaadjes van de munt, koriander en Thaise basilicum.
Snijdt ook de bosui in schuine ringetjes.
Kluts je eieren samen met een snufje zout en het groene gedeelte van de bosui tot ze een beetje schuimen.

Verwijder het darmkanaal van je garnalen en verwijder de schil. Halveer je garnalen in de lengte.
Snijdt de kipfilet in hele dunne plakjes. Zo zijn ze straks tegelijk met de garnalen gaar.
Je gaat nu per keer 1 omelet bakken, dus verdeel de garnalen, kipfilet en het ei beslag in 4en.
Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur en bak hierin de ui samen met de kipfilet tot ze halfgaar zijn.
Voeg u de garnalen toe en bak door tot de garnalen rozig kleuren.
Giet nu 1/4 van het ei beslag in de pan en verdeel gelijkmatig over de pan.
Voeg un wat van de tauge toe.
Leg een deksel op de pan en laat de omelet ongeveer 2 minuten garen.
Bak de omelet goudbruin, klap dicht en serveer gelijk.
Serveer de omelet samen met slablaadjes, de Oosterse kruiden en de dressing.
Je wikkelt elke keer een stukje omelet en wat kruiden in een slablaadje en dipt dit in de dressing. 

Tip! Wil je wat meer pit, dan kun je een rood pepertje fijn snijden en die ook nog bij de omelet serveren. IMG 6678 - Recept Omelet Wrap: Gezond(er) eten, maar wel lekker!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Omelet Wrap: Gezond(er) eten, maar wel lekker!

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)