Kangkung trassi, het lievelingsrecept van Eva (van haar oma), dacht ik dat ze net als haar neef Jaimie van Heije (yes, de chef van het gelijknamig restaurant) zou zeggen dat het haar tempeh was. Maar dat was het niet 😉 Ik ben altijd wel heeeeel benieuwd wanneer je receptjes van Oma’s kan achterhalen en ermee aan de slag kunt. Heeft gewoon iets magisch als je het mij vraagt. En ik houd van authentiek, zoals jullie weten. Daarom extra leuk dat Eva zonder enige twijfel zei dat oma haar Kangung wel de lekkerste was. Superleuk dat ze het wil delen.  Vandaag deelt zij met jullie haar verhaal en natuurlijk ook het recept:

‘Heb je al gegeten?’  of ‘ Wil je wat eten?’ is een van de eerste vragen die je gesteld wordt wanneer je bij mijn familie op bezoek gaat. Aan allebei de kanten overigens. Vooral mijn oma’s konden er wat van op het gebied van “feeders”.

Kangkung / Morning glory/ Waterspinazie / Dagoeblad

Bij Oma El (papa’s kant) had elk gezin zo z’n eigen favorieten. De een ging los op oma’s tempeh, de ander op sambal peteh en weer de ander op de deng deng belado. Voor mij was het kangkung trassi, gewokte waterspinazie. Als we elkaar een tijdje niet hadden gezien, belde ze me op: ‘EefEef, ik heb kankung. Kom maar snel langs, ja’.  Hint, hint. Basically codetaal voor get your butt over here, now. Hele fijne herinneringen en hopelijk gaan jullie net als ik genieten van dit gerecht. 

Een bos is eigenlijk genoeg als bijgerecht voor 4 personen, maar als ik alleen ben eet ik het vaak als hoofdmaaltijd met wat rijst, nasi of bami.
IMG 1270 768x1024 - Recept: Oma's Kangkung Trassi

Recept Kangkung trassi

Ingrediënten
1 bos kangkung (bij de Toko te koop)

1,5 tl trassi
1 stukje gember van 1-2 cm
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 spaanse peper
zout
2 el olie 

Zo maak je kangkung trassi klaar

Was de kangkung, verwijder zo’n 5-7 cm van de onderkant en snijd de rest in stukken.
Snipper de sjalotjes en knoflook; schil en rasp de gember
Verhit de olie in een wok en fruit het sjalot/knof/gembermengsel even aan voor je de trassi toevoegt
Wok de kangkung  ongeveer 2-4 minuten mee tot deze is geslonken
Voeg zout naar smaak toe en garneer met de peper

kangkung4 - Recept: Oma's Kangkung Trassi

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept: Oma's Kangkung Trassi

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

4.5/5 (6 Reviews)