Recept Okonomiyaki frietjes – Als je dit recept bekijkt heb jij ook zin in een vette hap of ben je een beetje brak of ben je net zoals ik dol op streetfood. Ik ben sinds kort weer actiever op mijn Culinessa Pinterest en toen zag ik zoveel lekkere receptjes voor brakke dagen voorbij komen dat ik zin kreeg in iets lekkers. Ik ben een beetje op de Japanse toer afgelopen dagen, dus toen bedacht ik dat ik in plaats van een Okonomiyaki pannenkoek zin had in okonomiyaki frietjes.

Normaal gesproken maken ze de Okonomiyaki pannenkoek met ei, noodles en kool, maar ik ga voor een wat lichtere versie.

IMG 0471 1024x683 - Recept Okonomiyaki frietjes

De inspiratie voor dit receptje komt dus van de okonomiyaki pannenkoek. Die at ik ooit toen ik bij Taka ging eten, voor mij een beetje te heftig, maar vandaag heb ik dus een TOP receptje voor de frietjes. 

Het is super simpel en terwijl je friet bakt kun je de “Okonomiyaki saus” (zie recept hieronder) maken en ff wat snijwerk en je bent ready. Deze okonomiyaki saus in combinatie met mayo is GE-WEL-DIG. 

okonomiyaki frietjes culinessa 1 2 1024x683 - Recept Okonomiyaki frietjes

Recept Okonomiyaki frietjes

~ 2 personen

Frietjes voor 2 personen (ik gebruikte ovenfrietjes)
2 x groene gedeelte van bosui
Furikake (Japanse crispy zeewier topping)
(Kewpie) mayonaise
Bonito vlokken
Okonomiyaki saus
5 tl worstershire saus

4 EL ketchup
2 EL oestersaus
4 tl honing

Hoe maak je de Okonomiyaki frietjes?

Frituur de frietjes of bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Laat goed uitlekken.
De toppings voor de okonomiyaki frietjes moet je een beetje naar je eigen smaak toevoegen.
Leg de frietjes op een groot bord en verdeel de kewpie mayonaise, okonomiyakisaus, furikake, bonitovlokken en bosuitjes erover heen.

Oishi zoooo lekker!

okonomiyaki frietjes culinessa 1 683x1024 - Recept Okonomiyaki frietjes

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Okonomiyaki frietjes

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)