Monchou taart – Ok, ik bedacht me dat ik dit jaar niet echt aan kerstrecepten zou doen. Ik deel namelijk recepten met jullie hier omdat wij het hele lekkere recepten vinden en we die dan graag willen delen. Eigenlijk zijn dus alle recepten die ik hier deel met jullie feestwaardig.

MonChoutaart is echt een populaire Nederlandse taart. Iedereen kent ‘m wel en iedereen heeft vaak net zijn of haar eigen variatie erop. Enfin, ik kreeg de inspiratie voor het bakken van deze cake van niemand minder dan Elisa Jacobs van Interior Junkie. Zij bakte hem precies in de week voor mijn verjaardag en deelde hem op social. En toen? Toen kon ik de cake niet meer uit mijn hoofd krijgen. Ze deelde met mij haar recept en ik ging ermee aan de slag. Ik tweakte het een klein beetje en deel vandaag met jullie mijn versie voor een monchou taart.

Hoe maak je een monchou taart nou?

Vrij simpel, monchou, biscuits of bastognekoeken en kersenvlaai topping. Ok en heel veel liefde natuurlijk en nog wat andere ingredienten. Je kunt deze monchou taart ook maken in kleine glaasjes. Die versie ga ik binnenkort maken en deel die dan weer hier met jullie. Ziet er ook leuk uit voor een etentje en je kunt het van te voren goed voorbereiden. Appeltje eitje dus.

Bastognekoeken

Ik kies dus voor bastognekoeken in mijn monchou taart omdat deze nou eenmaal zooo lekker zijn en een beetje kruidig. Een goede combi met monchou en kersen.

Recept Monchou taart 

Ingredienten
1 pak bastogne
125 gr roomboter
100 gr basterdsuiker
3 Monchou pakjes a 100 gr (de kleine verpakkingen)
400 ml creme fraîche
1 pakje klopfix (om de monchou taart te verstevigen)
2 blikken kersen vlaaivulling 
springvorm van 26 cm

Hoe maak je de Monchou taart

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Hak de bastognekoeken in een keukenmachine helemaal fijn.
Smelt de boter en voeg die toe aan de fijngehakte bastognekoeken.
Verdeel gelijkmatig de bastognebodem over de springvorm en druk dit even goed aan.
Dek af met folie en laat opstijven in de koelkast.
In een mengkom mix je basterdsuiker en monchou en schep in delen daarna de creme fraiche erbij.
Doe nu de klopfix erbij en mix kort op de laagste stand tot een glad geheel.
Haal de springvorm nu uit de koelkast en verdeel het monchou beslag over de bastognebodem.
Laat minimaal 2 uur opstijven.
Zeef nu ondertussen de kersen uit de siroop (ik houd nl niet zo van de gelei).
Haal de springvorm weer uit de koelkast en versier met de kersen.
Laat de taart in de koelkast staan tot je hem serveert.

monchou taart culinessa  683x1024 - Recept Monchou taart met bastognekoeken

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Monchou taart met bastognekoeken

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)