Dit recept voor een karaage burger moet ik delen. Eigenlijk zijn het twee recepten, dan weet je ook hoe je het traditioneel eet en op de manier zoals ik het nu bedacht heb. Voor dit recept, maak je eerst het traditionele recept voor Japanse gefrituurde kip, Karaage genoemd.

Maak dat eerst en dan gaan we door naar mijn niet zo traditionele recept waar ik graag mee doe aan de wedstrijd van Kikkoman (want wie heeft er nou niet Japan op z’n bucket list staan). Ik ben gek op burgers en wilde jullie laten zien dat je met Oosterse ingrediënten ook prima een lekker Westers gerecht op tafel kunt zetten. Zet het biertje maar vast koud! Cause this one is finger licking good. We gaan namelijk heerlijke Karaage burgers maken.

Recept Karaage Burger ~ 8 mini burgers

Ingrediënten
– 4 Kippendijfilet
– 2 EL Sake (of bruine rum)
– 4 EL Kikkoman Soja saus
– 2 tenen Knoflook
– Duimstuk Gember
– 4 blaadjes Kool fijngesneden
– samurai saus*
– Citroenrasp van 1 citroen
– 8 Brioche broodjes

Samurai saus
– 2 EL (volle) Mayonnaise
– 2 EL Ketchup
– 2 tl Kikkoman Sojasaus

Zo maak je een karaage burger

Snijdt de kippendijfilets in twee stukken en maak ze klaar zoals beschreven in het Karaage recept.
Rasp nu wat citroen over de gefrituurde kip heen.
Grill de brioche broodjes even tot ze knapperig zijn.
Snijdt de kool fijn.
Maak de samurai saus ;).
Bouw je burger door eerst de saus te smeren op het onderste broodje, vervolgens de gefrituurde kip, wat koolsalade en daarboven op meer saus.

Kikkoman  1024x717 - Recept karaage burger

Vond je dit nou echt superlekker?Ik heb ook een heerlijke burger met garnalen op zn Japans. Echt oishi

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)