Afgelopen maand hadden wij een bruiloft van de neef van mijn BF. Gelukkig wilde mijn zus wel op de mini’s letten en kreeg ze hulp van mijn moeder. Yihaa…Wij konden dus met een gerust hart op stap en gezellig een avondje uit.

De BF was ceremoniemeester dus die moest net iets langer blijven dan ik. Ik vond het wel zo eerlijk dat de BF kon uitslapen de volgende ochtend, dus ik maakte het niet te laat. Heel braaf kwam ik rond half een thuis en ging na het drinken van een kopje thee braaf mijn bed in. Tot de mini’s heel vroeg, lees half zeven, beiden wakker werden. Bamm..rise and shine! Niks blijven rotten in bed en chill de dag doorkomen. Nadat ik mezelf moed in had gesproken stond ik na 10 minuten op.

Ik maakte een flesje voor de nieuwe mini en terwijl ik daarmee bezig was begon de mini me te vertellen dat ze zin had in wafels. Voor haar maakte ik dus een zoete wafel, maar zelf had ik veel meer zin in iets hartigs. Dat krijg je met een brakke kop. Zin in vet, hartig, maar toch niet eieren met spek of een tosti. Die wafels klonken wel goed.

Ik had nog nooit hartige wafels gemaakt, maar wist wel dat ik oude kaas in huis had. Braaf raspte ik het en bedacht dat kaas/uien een top combinatie zou zijn. Dus zo gezegd zo gedaan.

Het recept dat ik altijd gebruik heb ik voor deze keer dus aangepast naar een hartig recept. Het was een mega succes. Ik vond het heerlijk en ga met nog meer verschillende kaassoorten experimenteren. Heel benieuwd als jullie het maken hoe jullie het vinden 😉

image33 - Recept Hartige Wafels

Recept voor Hartige Wafels

Ingredienten
~ 3-4 wafels

150 gram zelfrijzend bloem
250 ml melk
1 ei
30 gram gesmolten boter
Snufje zout
Zwarte peper
100 gr extra Belegen kaas
1/2 medium rode ui 

Zo maak je hartige wafels

Rasp de oude kaas en hak de uien fijn.
Meng melk, boter en het ei tot een glad geheel.
Voeg zout, peper, bloem samen en maak een kuiltje in het midden.
Voeg nu in het kuiltje in delen het melk-ei mengsel toe en roer glad met een garde.
Schep nu de geraspte kaas en de rode uie erdoorheen.
Bak de wafels gedurende 3-4 minuten goudbruin.
Serveer met wat ketchup.

Perfecte hang over food toch 😉

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Hartige Wafels

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)