Dat wij in Nederland fan zijn van haring is volgens mij een no brainer. Zodra de Hollandse nieuwe er weer zijn moeten wij er hier thuis ook eentje scoren. Niet van elke visboer, nee de BF heeft zo zijn voorkeuren.  Lekker old skool een haring happen met uitjes en zuur. Voorwaarde is ook dat de haring diezelfde dag wordt opgegeten. 

Maar nu spotte ik iets tofs: van 22 augustus tot 1 september reist een unieke pop-up tasting van Amsterdam, via Zwolle en Rotterdam naar Eindhoven. Op de kaart diverse gerechtjes met natuurlijk haring in de hoofdrol, allemaal in de HollandseNieuwe Stijl. En tijdens deze tastings kun je er gratis proeven. 

Rotterdam: Eendrachtsplein
29 + 30 augustus
11:30 – 19:00

Eindhoven: 18 Septemberplein
31 augustus & 1 september

unnamed - Recept haring met een Asian twist
Haring  #hollandsenieuwe proeven op de Zuidas

Ook zag ik op de site van het visbureau.nl dat chef Marco Somers van restaurant Harmonie in Rotterdam allerlei moderne gerechtjes met haring maakt en dat inspireerde mij. Ik heb het restaurant ook op mijn to visit lijstje gezet, want van zijn gerechtjes kan ik alleen maar dromen, maar die kan ik niet zelf maken. Wel inspireerde hij mij om net even iets anders te doen met Haring.

Kortom HARING IS HOT!! en dus ging ik voor jullie aan de slag. Op mijn blog heb ik een recept voor een gestoomd vispakketje op zn Chinees en daar komt de inspiratie voor mijn gerechtje vandaan, maar dan net even anders.

culinessa HollandseNieuwe stijl - Recept haring met een Asian twist

Recept haring met een Aziatische twist

Ingrediënten

4 haringen
3 takjes bieslook
1 rode peper
1 duimstukje gember
3 EL olie

Zo maak je haring met een Aziatische twist?

Snijdt de takjes bieslook, het rode pepertje en de gember fijn.
Snijdt de haringen in evengrootte stukjes en leg op een bordje.
Garneer nu de stukjes haring met de bieslook, rode peper en gember.
Verhit nu in een pan de olie en laat deze gloeiend heet worden.
Giet nu over de haring heen.
Serveer meteen.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden, maken jullie haring ook weleens klaar op een andere manier dan hoe we het traditioneel eten?

culinessa HollandseNieuwe stijl 2 1 - Recept haring met een Asian twist
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept haring met een Asian twist

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)