Foe Yong Hai recept // In China kennen ze Egg Fu Yong, dat is vergelijkbaar, maar daar serveren ze er geen rode saus bij. Dat doen wij eigenlijk alleen maar in Nederland.

Foe Yong Hai (met garnalen)

In mijn foe yong hai ga ik terug naar de basis van dit recept. Oorspronkelijk werd dit gerecht gemaakt met garnalen en bosui en heet het Foe Yong Ha. Maak je hem met krab dan heet het Foe Yong Hai, maak je hem met kip dan heet het Fu Yong Kai. Maak hem gerust zoals jij dat lekker vind. Ik voegde er wortelen en tauge aan toe en serveer hem met een saus op basis van tomaten. Je kan je eieren een beetje scrambelen, maar ik laat de mijne wat heel, zo kan ik het makkelijker serveren. 

Foe Yong Hai saus

Zoals ik al zei hierboven, ik maak mijn saus op basis van tomaten en met Kantonese invloeden. Het ei combineert hier zo goed mee. Bracht me gelijk terug naar mn jeugd en ik weet ook dat dit gerecht populair is.

Foe Yong Hai van te voren maken

Dit gerecht kun je heel goed een dag van te voren bereiden. Kook je rijst, maak de omelet klaar en laat afkoelen. Ook de saus laten afkoelen en apart bewaren. Verdeel de rijst over twee bakjes, de omelet ook over twee bakjes. Warm op als je het nodig hebt en schenk er de saus overheen. Snijd een bosuitje en your good to go.

foe yong hai 3 710x1024 - Recept foe yong hai


Recept Foe Yong Hai met garnalen

Ingrediënten
~2 personen

25 gr wortelen julienne gesneden
1 bosui schuin gesneden
4 grote tijgergarnalen – schoongemaakt en fijngehakt
Handjevol tauge
Olie
3 eieren
snufje witte peper
1/2 tl zout

saus:
1 EL olie
1 cm gember geschild en in schijfjes
1/2 medium ui – fijn gesneden
1 teen knoflook geplet
3 EL tomatenpuree
150 ml water
2 EL suiker
2 EL azijn
1 tl maizena

Zo maak je Foe Yong Hai

In een pan maak je de saus. 
In de olijfolie fruit je de uien met de gember tot de uien glazig zijn.
Voeg nu de geplette knoflook, tomatenpuree en het water toe.
Al roerend voeg je de azijn en de suiker samen met de maizena aan de tomatenpuree.
Roer tot een geheel.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat staan.

Kluts de eieren met een snufje witte peper en een snufje zout.
In een koekenpan met 1 el olie fruit je de wortelen samen met de bosui en de garnalen. 
Voeg dit nu aan de geklutste eieren samen met de tauge.
Verhit opnieuw een koekenpan en bak hierin de omelet gaar. (Ik liet mijn omelet heel, maar je kunt hem ook kapotmaken/ btje scrambelen)
Garneer met wat bosui en sesamzaadjes en serveer met de saus.
Your now good to go.

*tip, voor je de saus serveert kun je uiteraard even de gember en knoflook eruit halen.

Foe Yong Hai 2 e1543593217570 - Recept foe yong hai

Na lange tijd ging ik weer onze foodblog challenge aan (dit doe ik samen met PJ van Nombelina). Zij maakte ook Foe Yong Hai, maar dan net even anders. Leuk voor jullie om in plaats van 1 twee recepten te hebben.

Meer Chinese recepten maken?

Char Siu van Julius Jaspers 
Chinese dumplings “Jiaozi  
Chinees gehakt met sperziebonen 
Chinees gestoomd vispakketje 
Chinese party snacks 
Chinese witte kip 
Gehaktballetjes met cola 
Hoisin spareribs
Inktvis met zout en peper
Karbonaadjes met gebakken aardappeltjes
Ken Hom 5 spices Chicken Wings 
Siu Mai 
Sticky Cola Kip 
Witte nasi 
Zoetzure kip met ananas 

Of neem een kijkje bij de Chinese recepten pagina.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept foe yong hai

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)