Dutch Baby Pancake // Ik ben nu alweer een aantal maanden op bakavontuur. Hebben jullie dat ook meegekregen? Zo nee, lees dan hier en hier meer over mijn bakavonturen. Verder ben ik sinds kort in het bezit van een heuse Kitchenaid Mini.  Een mat zwarte om precies te zijn. Ik ben hem goed aan het testen en dus kunnen jullie alvast meegenieten van mijn baksels. Ik ben al aan het oefenen voor kerst dit jaar. Ik wil namelijk een heel relaxte kerst met niet teveel gedoe. We gaan voor de Netflix en Chill aanpak. Lekker ontbijten hoort daar ook bij, maar niet teveel gedoe met de tafel dekken en tig gerechten op tafel. Met dit recept voor deze Dutch babypancake help ik jou ook een handje naar een stress vrij en makkelijk ontbijtje. Lees gauw hoe je het maakt 😉

IMG 2276 693x1024 - Recept Dutch Baby PancakeDutch baby pancake

Ik heb voor het eerst gehoord van de Dutch baby pancake toen ik mijn eerste pannetje van Lodge kocht en ik per se een lekker recept wilde maken voor het ontbijt. Na wat Googlen kwam ik uit op een recept van foodie vriendin Ellen van inmyredkitchen.com Waarom ik het zo een fijn gerechtje vind? Je verwarmt de oven voor, stopt alle ingredienten in een mixer en laat het lekker mixen en giet de boel over in een pannetje en bakt het af in 15-20 minuten. Ondertussen dek je de tafel en zet je de overige ingredienten klaar. Kind kan de was doen!  Ik heb dus het recept van Ellen gebruikt als inspiratie en deel die nu hier met jullie. Mijn receptje is geschikt voor de Lodge pan met 12 cm diameter. 2 personen kunnen hier van smullen. Wil je dus het recept voor 4 personen, even verdubbelen.

Recept Dutch Baby pancake

Ingredienten 65 ml melk 55 gr Bloem 1/2 tl Citroensap 1 EL Maple Syrup Snufje zout 1 Ei 1 EL boter Om te serveren: Rode vruchtencompote (van Bieze bv) Slagroom Methode Verwarm de oven voor op hete luchtstand 175 graden. Mix intussen alle ingredienten (behalve de boter) tot een glad beslag. Verhit je lodge pannetje en smelt hier de boter in en zorg dat ook de randen lekker beboterd zijn. Schenk het beslag over in het pannetje en bak af in 15-20 minuten. Serveer met de rode vruchtencompote en slagroom. Er zijn tig variaties, maar eentje met rood fruit, slagroom en maple syrup staat hier ook regelmatig op tafel. IMG 2277 2 1024x683 - Recept Dutch Baby Pancake Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Dutch Baby Pancake Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten . ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten. [pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]  
0/5 (0 Reviews)