Het is weer zover, de maand is omgevlogen en ik moest weer aan de bak voor de foodblog challenge. Na de wat meer bewerkelijke Korean Fried Chicken en de Gua Bao, gingen we deze keer voor de wat toegankelijke daging smoor. De uitdaging zat hem deze keer meer in de fotografie dan het koken.

Ik weet niet wat het is, maar elke maand neem ik mezelf voor om goed te plannen en niet op het laatst nog te moeten haasten met fotograferen, koken en uitwerken. Wat denk je? Deze maand heb ik wel heel braaf op tijd mijn recept uitgeprobeerd, maar moest ik het nog een keertje maken om te fotograferen. In eerste instantie dacht ik dat ik zat tijd had, maar toen ineens was het weer de laatste week van de maand maart. Nou heb ik wel een goed excuus. De BF was jarig, wij hadden allemaal flink de griep te pakken en ik ben ook hard aan het solliciteren. Ja jullie lezen het goed, ik moet aan de bak. Ook professioneel ;). Goed terug naar de challenge..eindelijk had ik afgelopen weekend tijd om de daging smoor te maken.

Ok, om te beginnen weet ik niet of het daging semur is of daging smoor of daging semoer is. Ik houd het maar bij Daging Smoor oftewel gestoofd rundvlees op zn Indonesisch. Ik had eigenlijk gelijk al in mijn hoofd dat ik wilde dat ie smaakte zoals ik hem koop als ik naar toko Madjoe ga. Lekker zacht vlees dat smelt op je tong en niet te overheersend van smaak, maar wel zoals het heurt.

Belangrijk, haal je vlees bij de slager. En zorg ervoor dat je een mooi stukje hebt met wat vetjes. Je hoeft niet bang te zijn, die vetjes, die smelten grotendeels weg hoor. De echt vette stukjes mag je overigens gerust wegsnijden. Oh en blijf water toevoegen tot je vlees lekker mals en zacht is en bijna uit elkaar valt. Vanaf dat moment kun je het laten inkoken tot een mooie saus.

Ik serveerde mijn Daging Smoor naast nasi kuning (gele rijst), maiskoekjes, gestoomde brocolli, sambal goreng telor (eieren) en komkommer. Ik denk overigens dat het ook lekker is met gewoon hollandse friet en lekker veel mayo.

Veel plezier met het maken van alweer de 4e Foodblog Challenge.
IMG 0213 - Recept Daging smoor – Food blog Challenge #4

Recept Daging Smoor Jawa

Ingredienten
400 gr Runderrib lappen
40 gr roomboter
1/2 ui fijngesneden
1 grote teen knoflook
1/2 tl Nootmuskaat
1 Salam Blaadje
2 cm laos in dunne stukjes
50 ml Ketjap Medja
300 ml water

Methode
Snijd je vlees in blokjes van ongeveer 1,5 cm.

Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
Wrijf het er goed in.
In een pan, laat je de boter smelten en voegt de uien, salam blad en laos toe.
Fruit tot de uien lekker glazig zijn en voeg nu ook het vlees toe.
Wanneer het vlees rondom lekker bruin is geworden, voeg je de ketjap en het water toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat minimaal 4 uur op laag vuur pruttelen tot het vlees helemaal zacht is geworden.
Wanneer je saus genoeg is ingedikt, kun je nog wat ketjap saus toevoegen en op smaak brengen met zout.

Wie maakte het nog meer?
Samen met Pei Yee van Nombelina.com ging ik de challenge aan (bekijk haar recept hier), maar Tessa van I am cooking with love deed weer mee. Haar recept vind je hier.

Eet smakelijk! Meer lekkere receptjes van mij vind je hier.

Maak je een gerechtje van de blog ? Vergeet dan niet om een foto er van te maken en tag het met #culinessarecepten op Social Media. Ik wil heel graag zien wat jullie maken!

foodblogchallengenl  - Recept Daging smoor – Food blog Challenge #4

Fooblog Challenge #5:
Yep, je leest het goed. Challenge #5 gaat over Koe Lo Kai oftewel krokante zoetzure kip op zn Chinees. Voor mij een gerecht waar ik zo eens in de zoveel tijd mega veel zin in kan hebben. Ik leerde het ooit van lieve tante L maken en ik ga deze keer voor jullie experimenteren en op zoek naar de lekkerste variant.

Wil je ook meedoen?
Het leek ons leuk als jullie ook meedoen met de Foodblog Challenge. Voorwaarden? Niet zo heel veel icon wink - Recept Daging smoor – Food blog Challenge #4

– Noem ons (Culinessa.com en Nombelina.com) in je stukje,
– Verwijs naar de Foodblog Challenge, onze challenge recepten en laat het ons even weten!
– Maak gebruik van het watermerk/logo in een van je foto’s die je plaatst in je blogpost.
De logo’s voor de challenges vind je hier.
– Publiceer je eigen versie van het gerecht vervolgens in de laatste 7 dagen van de maand en meld het ons.
Wij zullen dan een round up doen van de gerechten, dus die voegen we dan toe aan deze blogposts. Ook hebben we een pinterest board aangemaakt hiervoor. Aan oude challenges kun je altijd mee doen en je recept plaatsen.

Eerder verschenen
Foodblog challenge #1: POKE. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #2: Korean Fried Chicken. Recept vind je hier.
Foodblog challenge #3: Gua Bao. Recept vind je hier.

0/5 (0 Reviews)