Er komen punten in je leven dat je jezelf als het ware opnieuw uitvindt. Je zelf weer ontpopt. De ene keer is dat simpelweg omdat je volwassen bent geworden. Of omdat je je een nieuwe lifestyle hebt aangemeten. En soms wat met je look. Gewoon weer even een happy new you. Een happy new you is best een feestje waard toch?

En bij een feestje horen cocktails. Vooral als het een feestje is van Drambuie, waar ik (Eva) pas geleden een kijkje mocht nemen ter ere van het nieuwe ontwerp van hun fles. Naar Drambuie’s eigen zeggen was de fles toe aan een nieuwe look. De nieuwe fles is in samenwerking met bartenders ontworpen zodat hij ook nog eens praktisch is in gebruik. De nieuwe Drambuie is wat smoother en eigentijdser geworden zodat -ie kan shinen op de bar. Een happy new fles dus, maar… de drank zelf -een diepgouden Schotse whisky met tonen van honing, kruiden en specerijen- is helemaal zichzelf gebleven.

En terecht, want Drambuie heeft een rijke geschiedenis (en een recept) die meer dan 250 jaar terug gaat ergens op het Schotse Isle of Skye tot nu in ’s werelds hippe bars. Speaking of hippe bars, het feest vond plaats in de kelder van de Amsterdamse Mystique bar. Speciaal voor de avond is er een menu met vijf verschillende cocktails. Twee samengesteld door de bartenders van Mystique en de rest door het merk zelf. Uiteraard is Drambuie het hoofdingrediënt.

Ik zou mezelf niet zijn als ik ze niet allemaal zou proeven ?. Aangezien ik geen fan van whiskey ben, ben ik dus benieuwd of ik die lekker zal vinden. Drambuie heeft in z’n 250+ jaar geschiedenis ook de Amerikaanse drooglegging heeft overleefd. Dus dat zegt natuurlijk wel al wat. Sterker nog, dé signature Drambuie cocktail heeft waarschijnlijk z’n wortels in die tijd liggen. De ‘Rusty Nail’. Die proef ik dan ook als eerst.

Een stoer drankje moet ik zeggen, want het is een mix met andere whiskey. Goede binnenkomer wel, gelukkig heb ik stevig gegeten van tevoren, haha. De drankjes bedacht door Mystique; de ‘Charlie’s Angel’ met saffraangin, citroen en framboos en de ‘I Can’t Get No’ met Calvados, braam en elderflower zijn mooie tegenpolen. Zacht en fruitig. Zelf houd ik meer van fris en fruitig met wat pit. Mijn favorieten: de Juan Villa-Lobos Dramirez met gember en citroen en de Drambuie Collins met munt en citroen.

Op de site van Drambuie vind je allerlei cocktailrecepten waaronder de klassieke ‘Rusty Nail’. En ook mijn favoriet van de avond, de Drambuie Collins (ook op de site).

drambuie collins - Recept Cocktail Drambuie Collins

Cocktailrecept Drambuie Collins

voor 1 glas

30 ml of 1 deel Drambuie
60 ml of 2 delen bruisend water
ijsblokjes
halve citroen
8 muntblaadjes

Methode

Vul het glas tot ongeveer de helft met ijs.
Snijd de citroen in partjes, knijp ze eerst uit in het glas en voeg de partjes ook toe.
Kneus de muntblaadjes en voeg toe aan het glas.
Schenk de Drambuie en het bruiswater erbij, even flink roeren en voila. Cheers!

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Cocktail Drambuie Collins

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

 

 

0/5 (0 Reviews)