Ik wilde al heel lang Chinese gelukskoekjes maken en zo langzamerhand begin ik lekker in de kerstsferen te komen. Daarom trap ik vandaag af met een recept voor een lekker en toch heel persoonlijk koekje. Ik heb eindelijk een gaatje gevonden om deze Chinese gelukskoekjes te maken en gebruikte het recept van 88food als basis. Uiteraard heb ik er mijn eigen draai aan gegeven.

Ik heb er hele leuke herinneringen aan. Als klein meisje zo veel mogelijk van de koekjes willen eten en zo erachter komen wat de toekomst voor mij in petto had. Altijd van die wijze woorden. Grappig detail: oorspronkelijk komen deze koekjes niet eens uit China, maar uit Amerika. Toch vind ik dat ze passen bij het modern Chinees kerstmenu dat ik voor Lee Kum Kee heb ontwikkelt en het fleurt de kersttafel ook op. Binnenkort deel ik het hele Chinees kerstmenu met een moderne twist. Voor nu gaan we aan de slag met deze koekjes.

Tips:
– Zorg dat je alles wat je nodig hebt klaarzet. Dit scheelt gehannes bij het maken.
– Smeer het beslag zo dun mogelijk uit, anders worden je koekjes niet hard.
– Je kan eindeloos variëren met kleurtjes, door te werken met kleurstof.
– Ik gebruikte de hele handige 2 chicks eiwitten om mijn beslag te maken.
– Bak eerst twee koekjes per keer om er wat handigheid in te krijgen.
– Met een glas vouw je de koekjes heel makkelijk tot de bekende vorm.
– Gebruik een muffin bakblik om ze te laten afkoelen en hun vorm te behouden.
IMG 2625 1024x1024 - Recept Chinese gelukskoekjes

Recept Chinese gelukskoekjes
~12 koekjes

Ingrediënten
1 Eiwit
50 gr fijne kristalsuiker
40 gr Bloem
40 gr Boter
Mespuntje Vanille essence
1/2 tl Amandel essence
1 tl groene thee poeder – Optioneel
2 EL water
snufje zout
12 kleine papiertjes met een lieve tekst erop

Methode
Smelt de boter in een magnetron.

Klop het eiwit tot deze wit is en een beetje schuimt.
Voeg nu de suiker toe en klop door tot er zachte pieken ontstaan.
Vervolgens voeg je nu de overige ingrediënten (behalve de groene thee poeder) een voor een toe.
Meng alles goed door en voeg als laatste de groene thee poeder toe.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg twee keer 1 EL beslag op het bakpapier en smeer het goed uit tot je twee dunne cirkels hebt gekregen van ongeveer 10 cm.
Bak nu twee koekjes per keer gedurende 7 minuten. Dit moet je doen omdat de koekjes nog zacht zijn wanneer je ze bakt en je ze om moet vouwen.
Gebruik een spatel om de koekjes van het bakpapier te krijgen.
Leg er een gelukswens op en vouw het dicht en druk aan bij de randjes.
Buig nu het koekje haaks over de rand van een glas zodat je de bekende gelukskoekjes vorm krijgt.
Plaats in de muffin vorm tot het hard is geworden.
Zijn je koekjes niet hard, geen nood, stop ze nog even in de oven en bak ze verder tot ze hard zijn geworden.

Veel bakplezier!

Vond je dit recept voor gelukskoekjes lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere zoetigheden op mijn receptenpagina.

IMG 2684 1024x1024 - Recept Chinese gelukskoekjes 

0/5 (0 Reviews)