Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers – Maakte ik onlangs de rendang van Sergio Herman, vandaag deel ik weer een andere Aziatische klassieker, maar deze keer van chef Julius Jaspers: char siu of Chinees geroosterd varkensvlees (ook wel bekend als cha siu of cha siew). Het is een Kantonees gerecht, afkomstig uit het zuiden van China. Normaal gesproken is het wat rood van kleur, maar niet deze versie. We hebben nl geen kleurstof toegevoegd, maar het lekker naturel gehouden.

Waarmee eet je Char Siu?

Deze char siu serveerde ik met gestoomde witte rijst en gewokte paksoi. Chinees geroosterd varkensvlees is ook lekker bij het maken van een Chinese witte nasi of bij een bami noedel soep. Echt heel erg, maar wij kunnen het hier ook gewoon opsmikkelen als bijgerechtje. Dan zetten we allerlei verschillende lekkernijen op tafel en dan gaan we los. Mama maakt trouwens ook een lekkere char siu met cashewnootjes. Ik ben ook gek op een char siu bao, maar die eet ik meestal bij dim sum. Wel kun je een sexy bao maken met char siu. Ook een winnaar als je het mij vraagt!

23E7CC8A D73C 492B A34D 6B769372E336 683x1024 - Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers

Char Siu van Julius Jaspers

Maar vandaag wil ik het hebben over het char siu recept van Julius Jaspers. Voor mij staat koken van Chinees eten gelijk aan gebruik maken van de sauzen van Lee Kum Kee. In dit recept gebruik je de char siu saus, de zwarte bonen saus en de lichte soya saus. 

Ik ben aan de slag gegaan met het recept, maar heb er mijn eigen twist aan gegeven. Ook heb ik in plaats van het vlees met een diamant patroon in te kerven er voor gekozen het vlees in 3 gelijke stukken te snijden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Een ander belangrijk puntje is het maken van geroosterd varkensvlees met een goed stukje varken. De eerste keer dat ik hem maakte deed ik dat met een stukje varkensvlees van koop een koe, maar deze keer ging ik naar de slager in het dorp en haalde daar een mooi stukje varkensschouder waar niet teveel vet aan zat. Ook kun je gebruik maken van de hals van de varken (procureur).

8C2B8519 ACEE 46D1 8088 4D8914193121 683x1024 - Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers

Recept Char Siu van Julius Jaspers

Ingredienten

voor de marinade:
600 gr varkensschouder
70 gr Char siu saus van Lee Kum Kee
30 gr zwarte bonen saus van Lee Kum Kee

Om te glazuren
2 EL marinade

2 EL honing
1/2 tl lichte sja sauce van Lee Kum Kee

Hoe maak je char siu van Julius Jaspers?
Snijd de varkensschouder in 3 gelijke stukken.

In een grote kom meng je de varkensschouder samen met de marinade en laat dit minimaal 8 uur of een avondje van te voren lekker marineren in de koelkast.
Haal het vlees de volgende dag uit de koelkast en laat het even op temperatuur komen. (minimaal een halfuurtje)
Verhit de oven voor op 180 graden.
Leg ze op een rooster met bakpapier eronder om de marinade op te vangen.
Meng 2 EL van de overgebleven marinade met honing en soja saus en bestrijk tussendoor de stukjes varkensschouder met de marinade om te glazuren.
Bak in ongeveer 20 minuten gaar. (Als het te hard gaat, zet je de oven wat zachter)
Serveer met hete rijst.

 

D80EF839 23E7 4994 AF6A D0864F9D7B14 1024x683 - Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Recept Chinese Char Siu van Julius Jaspers
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

0/5 (0 Reviews)