Bostock is mijn antwoord op het feit dat ik geen amandelcroissant kan kopen wanneer ik wil. Voor ontbijt, lunch, brunch, feestdagen, pasen, kerst you name it. Eigenlijk eet ik alleen de amandelcroissant van Mamie Gourmande in Leiden OF van het bakery Institute in Zaandam OF van Le fournil in Amsterdam. (zie hier mijn overzicht van 5 x de lekkerste ambachtelijke bakkerijen). TOT vandaag…want vanaf nu BOSTOCK als ik er zin in heb. OH ja, en brioche over heb van een andere baksessie.

Ik gebruikte voor dit recept 6 sneetjes van een kleine brioche. De sneetjes zijn ongeveer 10 bij 10 cm en ongeveer 1,5cm dik. Je kan dus ook 4 grotere sneetjes gebruiken als je wil.

Bostock = Brioche + amandelcrème + amandelschaafsel + poedersuiker

Brioche kan je zelf maken of kopen, aan jou de keuze. Ik maakte brioche met het recept van Soenil Bahadoer uit zijn kookboek spicy chef.

Kijk eens wat een beauties. Daar begint het dus mee. Een mooie brioche maken. Geen zin of tijd, ik weet ook dat Le Fournil Brioche verkoopt en de AH ook. Bij het maken van bostock moet je brioche gebruiken die al wat langer staat, beetje oud brood eigenlijk. Dan absorbeert het mooi de siroop die we gaan maken.

Er zijn een boel recepten te vinden over bostock waarin men zelf de amandelspijs maakt, maar ik heb gecheat. Ik heb als inspiratie dit recept, gebruikt, maar wel zoals ik het het lekkerste vond. Ook heb ik bij de supermarkt amandelspijs gekocht.

1EC5B13D FC7C 487E B7A9 BE483D8902A0 683x1024 - Recept BOSTOCK - Brioche met een amandelcrème en geroosterde amandelen

Recept Bostock – brioche met amandelcrème

Ingredienten
~ 4 grote sneetjes brioche / 6 kleine sneetjes brioche

Bostock siroop*
2 EL water
3/4 EL ~ 10 gr suiker
1 EL Amaretto of een andere likeur naar keuze

Amandelcrème
85 gr amandelpasta
1 EL ~ 12 gr suiker
1 ei op kamertemperatuur
snuf zout

4 grote of 6 kleine sneetjes brioche
Amandelschaafsel
Poedersuiker

*= ik zie dat men ook wel gebruik maakt van bijvoorbeeld jam en dan oplossen met wat water, maar ik geef de voorkeur hieraan. You can try ofcourse!

Zo maak je Bostock met brioche

Verwarm de oven voor op 180C graden hete lucht.
Verhit het water en los de suiker op. Roer de likeur er doorheen.
In een kom meng je de amandelspijs met de suiker, snuf zou en het ei tot een glad mengsel. Het hoeft niet helemaal glad, maar mag lekker romig en lobbig zijn.
Snijd dikke plakken van je brioche en smeer elke plak rijk in met de siroop.
Beleg elke briocheplak met ongeveer 2 EL van de amandelcrème en strooi er amandelschaafsel overheen.
Schuif in de oven voor ongeveer 6-10 minuten, maar houd goed die oven in de gaten, je wil geen verband amandelschaafsel.
Wanneer de bostock uit de oven komt strooi je er nog wat poedersuiker overheen en GENIET. Want let’s be real, dit is GE-NIET-EN!!!

E15686BA 1C6F 496E 9540 C3020AE4F649 684x1024 - Recept BOSTOCK - Brioche met een amandelcrème en geroosterde amandelen
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept BOSTOCK - Brioche met een amandelcrème en geroosterde amandelen

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je