Mijn eerste herinnering aan Amerikaanse coleslaw aka koolsalade is van een vakantie op Curacao waar we met mama naar de KFC gingen. YEP, mama hield wel eens van junkfood en toen we nog in Suriname woonden was de KFC tijdens een vakantie ook eentje op de to do list. Dat hadden we daar niet!

Mijn beste vriendinnetje had een vriendje dat waanzinnig goed kon koken, maar ook supergoed kon barbecuen. Dat zorgde dus voor hele lekkere gatherings bij hem thuis. Hij maakte dan kippendijfiletjes, eerst gemarineerd, gevacumeerd en daarna perfect gegrild op de bbq. Daarbij serveerde hij ook altijd een cole slaw. Mijn recept is dus gebasseerd op die uit mijn herinnering en die van hem.

Bij de KFC choppen ze de kool in soort van blokjes, maar hier werken we met strips.

Barbecue perfect

Deze Amerikaanse koolsalade is perfect bij gegrilde kippetjes, biefstuk, maar ook bij schnitzel. Je kan hem dus prima inzetten heel het jaar door, maar ik zelf serveer hem heel graag ook tijdens een barbecue.

Recept Amerikaanse Koolsalade

Ingredienten
~ 4 personen

300 gr spitskool fijngehakt
100 gr wortelen geraspt
Handjevol rozijnen, geweekt en gehakt.
8 EL mayonaise, ik gebruik graag die van Hellmans.
2 EL poedersuiker
4 EL azijn
Zout en peper

Hoe maak je Amerikaanse Koolsalade

Week je rozijnen in heet water gedurende 10 minuten.
Laat ze goed uitlekken en hak ze grof.
Hak de kool zo fijn mogelijk (tenminste dat vind ik lekker)
Rasp de wortel (of koop het geraspt in de winkel)
Maak een gladde saus van de mayonaise, poedersuiker, azijn en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nu de rozijnen, kool en wortelen en hussel goed door elkaar.
Zet de koolsalade koud in de koelkast en serveer wanneer je gaat eten!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Recept Amerikaanse Koolsalade - Koolsla

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)