Het was de afgelopen week Nationale rabarberweek en ik schreef al eerder een blogpost over dit geweldige initiatief van Mister Kitchens om de comeback van rabarber te vieren. Toen deelde ik het recept voor een overheerlijke rabarberclafoutis.

Vandaag weer een recept voor nog meer Rabarber thuis! Ik maakte het recept van Rabarberlimonade en ook ben ik een experiment aangegaan: ik wilde mijn eigen Rabarcello maken. De uitdaging is natuurlijk om hem net zo lekker fris te krijgen als die van Mister Kitchens, maar eerst maar eens zien hoe die er na 3 maanden uitziet. Daarover meer in deze blogpost.
IMG 68071 1024x1024 - Rabarberlimonade IMG 6877 1024x1024 - Rabarberlimonade IMG 6964 1024x1024 - Rabarberlimonade  IMG 7269 1024x1024 - Rabarberlimonade

Ok, het recept van de Rabarberlimonade maakte ik naar het recept van Jamie magazineNL, alleen gebruikte ik veel meer mijn gevoel (ik had namelijk niet echt 1,5kg rabarber in huis ;)). In plaats van citroensap deed ik er een limoentje in.
IMG 7270 1024x1024 - Rabarberlimonade
Recept voor ~1 liter Rabarberlimonade

Ingrediënten
1,5 kg rabarber, grof gesneden
Fijne kristalsuiker
Limoensap

Methode
In een pannetje met water doe je de rabarber met 100 ml water.

Kook op laag vuur de rabarber tot het sap begint vrij te komen. 
Kookt het droog, dan voeg je gewoon nog wat water toe en laat het zachtjes doorkoken.
Blijf koken tot de rabarber helemaal zacht gekookt is en bijna uit elkaar valt.
Pak een schone kaasdoek en schep de rabarber erin.
Vouw dicht en met draaiende bewegingen pers je lichtjes het sap eruit in een grote kom.
Laat het nog even een aantal uren uitlekken. 
Afhankelijk van de hoeveelheid sap die je krijgt, voeg je nu suiker en limoensap toe.
Per liter sap voeg je 750 g suiker en 75 ml limoensap toe. Schenk het mengsel terug in de pan, zet op middelhoog vuur en roer om de suiker goed op te lossen.
Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt en laat het goed afkoelen.
Schenk over in gesteriliseerde flessen en los op met water naar smaak.

Tip! Ik serveerde hem met een schijfje citroen en wat takjes munt. Lekker verfrissend! Mij lijkt het ook lekker om het een beetje meer pit te geven, dus een schijfje geplette gember zou er volgens mij heel lekker bij zijn. Dit probeer ik een volgende keer!

Vond je dit receptje voor rabarberlimonade lekker, neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

IMG 7268 1024x1024 - Rabarberlimonade