Vier kazen pasta van Jamie Oliver – Wij zijn echt pasta fans hier thuis, dus eten we het best vaak. Ik denk al gauw minimaal 1x per week. Tot nu toe is mijn favoriete merk, mede ook door de ei allergie van mijn mini, De Cecco geweest. Ik zeg tot nu toe, want vandaag kookte ik met de pasta uit de foodybox van Kroon op het werk, net als de honingtomaatjes waar ik het vorige week over had. Daar maakte ik een heerljjke tomaten chutney mee

Pasta voor de vier kazen pasta

De pasta waar ik het over heb heet “fusilata casereccia”: een soort fussili die een opening heeft waarbij de saus er echt lekker in kan sneaken. Bovendien stond er ook nog eens op dat het gemaakt was in de Campania en dat bracht bij mij gelijk de herinnering naar boven dat we op vakantie in Italie met twee van mijn beste vriendinnen waren. Die vakantie brachten we veel tijd door in het huisje van de familie in de Campania van Cesena. Een klein stadje dichtbij Bologna. Zucht…nostalgie. Waar waren we gebleven? Oh ja, bij de pasta. We hebben ook nog wat van de  honingtomaatjes gegrild en erbij geserveerd. Mijn mini vond het heerlijk! Y E A H!

IMG 0568 e1406325039380 1024x1024 - Quattro formaggi pasta al forno

Recept voor Quattro Formaggi pasta al forno  / Vier kazen pasta uit de oven Jamie Oliver

Ingredienten Quattro Formaggi – vier kazen pasta
~ 4 pers

300 gr Fusillata Casereccia
60 gr Parmezaanse kaas
60 gr Mascarpone
1 bol Mozzarella di Bufala
60 gr Gorgonzola Picante
Halve bos Italiaanse kruiden (bijv tijm of oregano)
Zout en peper
Olijfolie
[Handjevol broodkruim]

Zo maak je quattro formaggi – vier kazen pasta – van Jamie Oliver- uit de oven

Verwarm je oven voor op 200 °C.
Kook de pasta de helft van de tijd dat je normaal pasta zou koken. Giet het vocht af, maar bewaar 2 EL van het vocht voor straks.
Terwijl je pasta kookt, rasp je de parmezaanse kaas en snijdt de mozzarella en de gorgonzola picante in kleinere stukjes.
Doe een laagje olijfolie in de pan en bak je kruiden even aan tot de aroma vrij komt.
Voeg nu de pasta toe en beetje bij beetje de 2 EL kookvocht en de kazen: parmezaan, mascarpone, gorgonzola tot ze helemaal gesmolten zijn.
Bedek een ovenschaal met wat olijfolie en voeg dan langzaam je pasta-kaas mengsel toe.
Verdeel nu je mozzarella en voeg zout en peper naar smaak toe.
Rasp nu nog wat extra parmezaanse kaas over alles.
Als je het lekker vindt dan kun je nu de broodkruimels toevoegen. Dit geeft het net nog meer crunch.
Bak af in ongeveer 20 minuten tot het lekker goudbruin en knapperig is geworden.

Pasta 4 kazen met groente

*Uiteraard kan je ook 4 kazen pasta maken met groenten: bijvoorbeeld door courgetteblokjes of spinazie toe te voegen maar ook gegrilde kipfilet in stukjes kan prima.

Buon appetito!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Quattro formaggi pasta al forno

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.