Ik hoorde over de Qalkoen, een mooi initatief waar ik je graag meer over vertel. Waarom? Nou, ook de BF en ikzelf hebben weleens een kerst in het ziekenhuis met onze mini doorgebracht. Dat is allesbehalve leuk en gezellig, maar toch doen ze in het ziekenhuis hun uiterste best om het je toch naar je zin te maken.

De afdeling wordt extra leuk versierd en ook het ontbijtje krijgt een kerst touch. Je kan deze kerst voor die gezinnen een verschil maken. Met een Qalkoen op tafel deze kerst geniet je niet alleen van een heerlijk diner, maar je steunt er ook een goed doel mee.

Van iedere verkochte Qalkoen wordt € 10 gedoneerd aan de stichtingen van de vier grootste gespecialiseerde kinderziekenhuizen in Nederland: het Emma Kinderziekenhuis, het Prinses Máxima Centrum, het Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Qalkoen van Vleeschmeester

Alle scharrelkalkoenen die Vleeschmeester selecteert zijn afkomstig uit Frankrijk. De Qalkoenen worden feestelijk verpakt, netjes bezorgd tot aan de voordeur en voorzien van duidelijke bereidingsinstructies. Iedereen kan dit feestmaal bereiden, maar om je een onbezorgde tijd in de keuken te garanderen geeft topchef Peter Lute je wat tips. Naast Lute verbindt ook topchef Herman den Blijker zich aan het initiatief.

qalkoen 241120 f8901ok 1024x683 - Qalkoen eten met kerst -  een mooi gebaar
qalkoen 241120 f8746ok 1024x683 - Qalkoen eten met kerst -  een mooi gebaar

Qalkoen compleet pakket

Je kunt de Qalkoenen los bestellen, of vergezeld van heerlijke bijgerechten zoals stoofpeertjes, aardappel gratin en rode kool! Het enige dat je hoeft de doen is de oven aanzetten en een timer zetten. Liever een vegetarische kerst? Peter Lute bedacht hiervoor de Qnolselderij!

Bestel je de Qalkoen Compleet, dan krijg je naast de kalkoen ook:

  • Aardappelgratin met Oude Kaas en tijm (1,5 Kilo)
  • Winterse rode kool met appel, kaneel en rozijnen (750 gram)
  • Cranberry-saus (200 ml)
  • Stoofpeertjes (10 stuks)

De Qalkoenpakketten zijn tot en met 18 december as te bestellen via de website en zijn er in twee formaten. Wij aten met onze Qalkoen maat M (van 3,5 kilo) met 5 volwassenen en 2 kinderen meer dan royaal.

Maak jij het je deze kerst ook gemakkelijk? En steun je daarbij mee aan dit goede doel?

qalkoen 1 683x1024 - Qalkoen eten met kerst -  een mooi gebaar
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Qalkoen eten met kerst -  een mooi gebaar

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.