Taste of Amsterdam is weer bijna in aantocht, volgende week trapt het culinaire foodie walhalla voor de 9e keer af en ik mocht alvast gaan voorproeven bij restaurant the Roast Room in Amsterdam. Feestje voor mij en de BF dus.

The Roast Room

Een prachtige locatie gelegen naast de Rai in Amsterdam. Het restaurant is heel smaakvol ingericht en het personeel erg vriendelijk. Vis aan de Schelde is het eerste restaurant van de eigenaar van the Roast Room en daar komen wij als familie graag. Leuk detail, de zoon van de eigenaar heeft bij mijn schoonmoeder in de klas gezeten op de basisschool. Zo vertelde hij trots in de klas als 6 jarig jongetje dat hij gek was op eendenlever.

Er is een open keuken, waar ze gebruik maken van Beech ovens. Je kunt er genieten van de mooiste stukken vlees, burgers, vleeswaren en worsten uit eigen slagerij. THE ROAST ROOM bestaat uit een bar gedeelte en en rotisserie. De BAR is een brasserie-style restaurant op de begane grond. De Rotisserie is ons fine-dining restaurant op de eerste verdieping. Voor wie het niet weet, ze hebben ook een slagerij. Neem dus gerust een stukje vlees mee naar huis. 

The Roast Room 649x1024 - Pre tasting bij the Roast Room in Amsterdam

The Roast Room / Vis aan de Schelde- Taste of Amsterdam Menu

Het was een warme zonnige dag, dus konden we op het terras eten buiten. Genieten dus! We begonnen met een versgeperst sapje van gember, appel en wortel. Lekker verfrissend.

Aangezien The Roast rom en Vis aan de Schelde van dezelfde eigenaar zijn, kregen we een proeverij van beide restaurants. De gerechtjes die er op Taste of Amsterdam geserveerd gaan worden zijn:
– Bouillabaisse van Vis aan de Schelde
– Huisgerookte zalm met avocado
– Merquez worstjes met een frisse couscous salade
– Bavette met gerookte lil gem en een heerlijke saus van Jim Beam.

The Roast Room 2 683x1024 - Pre tasting bij the Roast Room in Amsterdam
The Roast Room 4 1024x683 - Pre tasting bij the Roast Room in AmsterdamThe Roast Room 5 837x1024 - Pre tasting bij the Roast Room in AmsterdamThe Roast Room 6 1024x904 - Pre tasting bij the Roast Room in Amsterdam

En toen, toen zaten we propje vol. Haha.

We hebben heerlijk gegeten; voor een indruk kun je de foto’s bekijken en als jij ook naar Taste gaat (van 2 tm 5 juni), breng ze dan zeker een bezoekje! Zo niet, dan raad ik je aan om the Roast Room een bezoekje te brengen. Ik zag namelijk vanuit mijn ooghoeken allerlei lekkere dingen die er geserveerd werden, dus wil ik ook een keer voor de gewone lunch kaart terug. De pancake stack met maple syrup en breakfast tacos roepen mijn naam!

Oh en wat ik fijn vindt is dat je voor de deur kunt parkeren. De eerste 2 uren zijn gratis, daarna betaal je 8 euro voor een uitrijkaart.

The Roast Room
Europaplein 2

1078 GZ Amsterdam
T. +31 (0) 20 723 9614

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Pre tasting bij the Roast Room in Amsterdam
Mijn lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]