Ik moet er altijd even inkomen aan het begin van het nieuwe jaar. Dan ben ik nog helemaal in de relax modus. Dat komt omdat de feestdagen altijd mega hectisch zijn en ondanks dat het een zegen is, is het toch wel vermoeiend. Na oud op nieuw hebben we dan ook echt heel rustig aan gedaan. Niet teveel moeten, maar vooral heel relaxed chillen. Zo keken we ook naar de film chef. EN OMG OMG ik kreeg me toch trek.

De Italiaanse keuken

Ik heb een mega zwak voor de Italiaanse keuken. Altijd zo simpel, zo puur, maar toch zo smakelijk! Het gaat vooral om de kwaliteit van de ingredienten. Als die top zijn, dan is het al gauw een succes. Goed, terug naar de film. De chef maakte namelijk een pasta aglio olio. Dat zag er zo lekker uit dat ik ermee aan de slag ben gegaan. Ik pas een trucje toe dat ik geleerd heb van Italiaanse vrienden. In plaats van zout, gebruik ik namelijk ansjovis. En geloof me, niemand die het proeft!

Ik maak dit recept hieronder voor 1 persoon, maar je kunt dus heel simpel het recept verdubbelen of verviervoudigen.

Recept pasta aglio olio

 • 100 gr spaghetti
 • 2 EL olijfolie
 • 1 grote teen knoflook
 • 2 tl ansjovis OF 1 ansjovisfilet per persoon
 • 1/4 rode chilipeper OF chili flakes
 • 2 takjes peterselie
 • 2 EL pastawater

Hoe maak je pasta aglio olio

 • Kook je pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
 • Hak ondertussen de ansjovis, de peterselie en de rode peper fijn.
 • Snijd de knoflook in flinterdunne schijfjes.
 • Wanneer je halverwege de pasta kooktijd bent, begin je met het maken van je aglio olio.
 • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Voeg nu de knoflook, de ansjovis en de rode peper toe, maar laat niet aanbranden.
 • Bak even aan en voeg er twee eetlepels van het kookvocht van de pasta toe.
 • Je kunt nu de gehakte peterselie erdoorheen roeren en zodra je pasta klaar is voeg je deze toe aan de saus.

Buon appetito! <3

pasta aglio alio 1 1024x736 - Pasta aglio olio

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Pasta aglio olio

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten.

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

5/5 (1 Review)