Originele Sinterklaas kadootjes // Ik vond het zo leuk tijdens een gesprek met de BF om te horen over vroeger toen hij zelf z’n schoen mocht zetten. Hij vertelde dat hij vroeger met heel veel plezier een speculaas Sinterklaaspop mocht versieren. Dat vond ik zo leuk en besloot dat dit jaar ook te doen met de mini’s. Bij Daan van Maandag Daandag zag ik onlangs dat haar mini’s dit ook in hun schoenkado kregen en dat was voor mij weer de perfecte reminder. Hopppaaa op naar de super en missie geslaagd.

originele sinterklaas kadootjes 1 683x1024 - Originele Sinterklaaskadootjes

Kadootjes voor de feestdagen

Hieronder dus een overzicht met originele Sinterklaas kadootjes, maar ze kunnen ook prima als kerst kado. Hopelijk inspireer ik hiermee ook een mama die zoekende is of wanneer je lootjes hebt getrokken en echt geen idee hebt wat je moet kopen. Hier thuis wilden we in ieder geval geen onzin speelgoed meer en geen spelletjes voor de xbox of DS, dus dat was even zoeken maar het is gelukt.

Speculaaspop versieren
Ik kocht van die eetbare versierstiften van dr Oetker, een grote Pieten speculaaspop en tummies. De kindjes vonden dat mega leuk om te doen. Het resultaat is een bijzonder kunstwerk geworden. Enkele ledematen sneuvelden, lees: verdwenen in hun vuistje, maar dat mocht de pret niet drukken.

Rituals douche foam
Ik scoorde twee leuke douchgels voor de minis bij Rituals: eentje om een soort foam mee te maken en de andere knetterde. De kids vonden het ge-wel-dig

Een bioscoopkaartje
Nu de grote mini niet meer gelooft maar lekker meespeelt en wat ouder wordt vonden wij het wel leuk om haar een bioscoopkaartje kado te doen. Samen kunnen we dan als gezin ook nog iets leuks doen.

Spelletje Rara WAT ben ik?
Bij Bol.com vind je kadootjes voor in de schoen maar ook voor in de zak, van alle budgetten. Deze keer scoorden wij dit leuke spelletje ” Rara, wat ben ik?” en kunnen we dan met de feestdagen gezellig samenspelen. Hebben we ook weer wat te doen ipv dat iedereen op een scherm zit heel de tijd. 

964492FD 6AB1 4A94 9318 8F788B2A4E08 768x1024 - Originele Sinterklaaskadootjes
bananenbrood lilliputiens 1 1024x683 - Originele Sinterklaaskadootjes

Lilliputiens
Bij Liliputiens hebben ze de leukste kadootjes voor kindjes. De kleine mini is helemaal in de ban van de leestasjes. Een tasje dat je dichtritst en waar hij uren plesier aan beleeft. Liliputiens heeft ook onwijs leuke bakspulletjes die we met plezier gebruike hier thuis. Ook hebben beide kids een leuke weekendtas voor als ze gaan logeren, gaan sporten of bij een vriendje of vriendinnetje gaan spelen.

Langs de Lange Lindelaan
Het boekje van Romy en Arie boomsma is weer net ff anders en supermooi geilustreerd. Ik kocht hem voor de kindjes omdat de titel mij deed denken aan een versje van vroeger. Disclaimer: die staat er dan weer net niet in. Wel genoeg leuke andere versjes in mini verhaal vorm.

Mini abo van Studio Freek
Studio Freek maakt ook leuke tijdschriften en dat vinden beide minis hier thuis zo leuk. Speciaal voor Sinterklaas hebben ze een tof mini abonnementje: Het abonnement bestaat uit 1 Wild van Freek rugzakje + een mini-abonnement Wild van Freek bestaande uit 3 nummers. Leuk toch?

Favo magazine van je mini
In de schoen vonden onze kindjes allebei hun favo magazine: de mini is gek op duckies en paarden en de kleine mini wil alle poppetjes van Lego sparen, dus een kadootje om samen te lezen en daarna lekker te spelen.

Iets lekkers
Lekkere chocolade repen van Tony Chocolonely zijn altijd een goed idee.

Wil je nog meer ideetjes, check dan deze Sinterklaas tips.

Ook nog wat recept inspiratie nodig? Probeer dan deze Sabayon met een kruidnoten crumble of sinterklaas recepten perfect om te borrelen.

5A897CDF A6E6 4812 A5DC 1DB2814781B2 768x1024 - Originele Sinterklaaskadootjes
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Originele Sinterklaaskadootjes

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.