Deze keer gaat het om genieten thuis. Ik vertel jullie namelijk met alle plezier over mijn Okura at home ervaring. Deze was namelijk fe-no-me-naal goed .

De grote mini was een klein beetje teleurgesteld want ze had onwijs zin in lekkere sushi. Op dit moment is het niet mogelijk om de sushi te bestellen vanwege het warme zomerweer, maar vanaf 4 September kan dat weer. Heel begrijpelijk en nu heb ik haar beloofd dat we zodra het kan nog gaan bestellen. 

Nu even terug naar wat we wel aten 😉 Wat ben ik blij dat ze bij het Okura nu ook gasten de mogelijkheid bieden thuis te genieten van hun gerechten middels de Okura at home experience. 

Dé signature dishes van het Okura lekker thuis

Met Okura at Home zet je thuis hun signature dishes op tafel. Denk aan Yamazato‘s sushi en sashimi, ramen maar ook shabu shabu, sukiyaki, vis in zoutkorst en… deze fenomenale Wagyu steak.

Wagyu A5

Het is net als bij diamanten, de score van de wagyu geeft je richting in de kwaliteit van het vlees wat er op je bord licht. Hoe meer marmering in het vlees hoe rijker en voller van smaak. Wagyu is kostbaar, behoorlijk duur maar zó lekker.

2419ED87 FE08 4578 89BD 21AF5EFF41B9 739x1024 - Okura at home - Wagyu beef met gegrilde Japanse groenten en gebakken rijst

Ons Okura at home avontuur

Wij kregen een tas met daarin:

  • een mooie fles Amarone van Tommasi uit 2015;
  • een portie fried rice voor 2;
  • een bak met Japanse groenten en een sticky sesam saus (ik gok Yakiniku saus);
  • een mooi houten kistje met ingredienten voor de wagyu biefstukjes;
  • instructies voor de twee gerechten die we moesten bereiden;
  • Houten eetstokjes voor 2

We volgen braaf de instructies; zetten een playlist met Japanse muziek op en gaan aan de slag. Terwijl ik ah fotograferen ben hoor ik de BF de fles wijn openen. Oops!! Die zet ik later wel op de foto. Ik ga maar de tafel dekken terwijl de BF goed de instructievideo van chef Kazuki Onodera van Okura’s Sazanka bekijkt. Werk aan de winkel, maar de chef heeft al veel voorbereid. Het blijft gelukkig laagdrempelig voor ons.

De BF volgt de instructies en meldt op tijd dat het vlees bijna klaar is. Hij heeft het perfect gegaard en nu moet t even rusten. Tijd om de groenten klaar te maken en de gebakken rijst op te warmen. De Wagyu komt met knoflookchips, wasabi, twee soorten zout (zeewier!! en magmazout). Ik besluit het Shiso blad ook te gebruiken want wij vinden dat erg lekker.

De gegrilde groenten zijn ook erg lekker en de sticky soja sesamsaus is verslavend lekker. We blijven graag dippen. De sojasaus zet alle smaakpapillen open en we proeven een voor een de groenten. De tomaat is echt een smaakbommetje en het afwisselen van een stukje vlees, een hapje rijst en dan weer wat groenten of zoete aardappel maakt het tot een perfect in balans gerecht.

Myoga

De sjalot die op ons bordje ligt was geen sjalot maar na het proeven moest ik aan Torch Ginger denken, in het Japans heet dit Myoga. Hele zachte gembersmaak met de textuur van een sjalot of uitje. Leuk om deze een keer zelf te proeven.

Eigenlijk genieten we van alle onderdelen, van het geweldige wijntje tot de wagyu die smelt op je tong en de gegrilde groenten met de sticky sesam. We doen nog net geen vreugdedansje en maken foto’s van lege borden om onze familie en vrienden te vertellen over dit fantastische avontuur. Echt een dikke vette aanrader!

Wij hebben genoten van het moment van afhalen en het krijgen van de met zorg ingepakte ingredienten tot het bereiden van de maaltijd en er van genieten. Binnenkort is het mijn verjaardag en who knows.. this one is on my wishlist (lees je mee lieve BF).

Okura at Home bestellen

Meer informatie over de te bestellen gerechten en prijsinformatie kun je vinden door het Okura at home menu te bekijken. De opties voor afhalen zijn vrijdag, zaterdag of zondag avond tussen 17.00-18.30. Ik wens je vast smakelijk eten. Cheers!

53765A94 0FE1 455B A6C9 5CA337CC2905 576x1024 - Okura at home - Wagyu beef met gegrilde Japanse groenten en gebakken rijst
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Okura at home - Wagyu beef met gegrilde Japanse groenten en gebakken rijst

Ook iets lekkers maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je met liefde naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.