Sinds vorig jaar hebben we een jaarlijks meidenweekend. Dat betekent geen mannen en geen kiddo’s op deze trip. We hebben besloten om dit te doen, omdat we elkaar veels te weinig zien, in verschillende steden wonen en gewoonweg druk zijn met de dagelijkse beslommeringen. Als we dan wel bij elkaar zijn, gaat het er met de rondrennende kids vrij hectisch aan toe. Niet echt rustig een theetje drinken en bijkletsen. Daar zijn deze weekenden dus wel voor! Vorig jaar gingen we naar Lissabon, maar besloten om het af te wisselen. Het ene jaar naar het buitenland en het andere jaar gewoon lekker in Nederland. Zo blijft het betaalbaar!

Ik was aan het surfen online en ging op zoek naar iets leuks en zo kwam ik per toeval terecht op het aller schattigste huisje ever. Ik liet het zien aan vriendin P (die de initiator is van dit meidenweekend project) en ook zij was er heel enthousiast over. Aangezien het huisje vrij populair is, vertelden we nog niet aan de anderen wat voor leuks we gevonden hadden. We besloten eerst te kijken of we er uberhaupt konden logeren, aangezien het hele kalender jaar al geboekt stond. <M E G A populair!> Er stond nog 1 weekend in de optie en ik besloot te mailen. Gelukkig kreeg ik een mail terug met daarin de mededeling dat we hem konden boeken. Y E A H! We vertelden de anderen en die waren net zo enthousiast dat we zouden verblijven in “Het huisje van hout” in Noordwijk.

Eindelijk was het dan afgelopen maand zover. En wat hebben we genoten van ons verblijf daar. De foto’s spreken voor zich, maar is het niet schattig? Tamira, de eigenaresse heeft echt haar best gedaan om het huisje sfeervol in te richten. 
living Huisje van Hout accessories Huisje van Houtchairs Huisje van Hout keuken Huisje van Hout kitchen 1 Huisje van Hout ontbijtje Huisje van Hout  bedroom Huisje van Houtbedroom 2 Huisje van Hout
Onze eerste stop was Jackie Cafe. We lunchten er en zaten er serieus uren te kletsen en theetjes te drinken. Wat een coole plek is dit! Een nieuwe conceptstore waar je dus kunt shoppen en als je klaar bent, kun je lekker aanschuiven en verwend worden met wat eten of wat lekkers. Ik vond het echt heel leuk om te zien dat wanneer je een Latte Macchiato besteld, die met warme opgeklopte melk aan je tafel wordt geserveerd en pas daarna wordt er heel rustig de koffie bij geschonken. Een showtje, maar wel zoals het hoort volgens de Italianen. Vriendin C was wat later, maar eenmaal aangekomen had ze ook zin in iets lekkers. Dus bestelden we nog een rondje koffie en thee en gingen ALLE taartjes proeven. Heerlijk genoten en als je in de buurt bent zeker een keertje langsgaan.
2 jackie cafe Noordwijk1 jackie cafe Noordwijkjackie cafe desserts
Eenmaal opgestaan besloten we lekker uitgebreid te ontbijten. De lunch plannen die we hadden schoven op naar een uurtje of twee en toen de laatste 2 vriendinnen er waren gingen we op pad. We hadden gereserveerd bij Beach Club Lodge Noordwijk (id zomer ook wel Branding genoemd!) en konden gelukkig heel snel aan tafel. Echt heel leuk om te zien wat ze met de tent hebben gedaan, een waar winter paradijsje met heerlijke open haardjes, lekkere drankjes en eten. We bestelden allemaal de burger en wat verse sapjes en kletsten er op los. 

lodge noordwijk inside lodge noordwijk drankjes burger lodge noordwijk
Voor we naar huis gingen, haalden we nog even boodschapjes voor het avondeten. Na een vrij lichte maaltijd, maakten we ons klaar om Noordwijk op zn kop te zetten. We begonnen met drankjes bij Nieuw Zand, maar wilden ook een dansje doen. We belanden in het o zo beruchtje ‘t Zeepaardje. Niet heel bijzonder, maar wel leuk genoeg om een dansje te doen en wat af te lachen!

Vriendin C kondigde aan dat we wolgend jaar naar I-B-I-Z-A gaan. Ik kan niet wachten! To be continued!

[fblike]