11 Netflix series voor foodies over eten // Geen plannen voor vanavond maar wel zin in een avondje bankhangen en Netflixen? I got you covered. Maak een heerlijke bak popcorn en ga er eens goed voor zitten. Vergeet niet dat lekkere drankje om je dorst te lessen OF maak eerst een heerlijke borrelplank klaar en ga er eens goed voor zitten OF maak een portie van deze heerlijke nacho’s uit de oven met kaas, gehakt en een lekkere guac. Er staan namelijk genoeg leuke series op Netflix die jij als foodie niet mag missen!

Heerlijke Netflix series over eten

Chefs table

Waar het allemaal mee begon op Netflix voor de foodies: Chefs table. Een waanzinnig concept en bijzonder mooi om het verhaal van chefs van dichtbij te mogen ervaren en hun liefde voor eten. Tenminste zo voelt het. Ze leggen allemaal hun ziel bloot en de passie voor wat ze doen spat er van af. De ene aflevering is emotioneler dan de andere, maar stuk voor stuk zijn ze geweldig om te zien. Er is ook een Chefs table: Sweet en een Chefs table: France. Er is intussen urenlang kijkplezier. Een avondje is niet genoeg!

Ugly Delicious

Ik hou ervan dat je bij deze Netflix serie over eten echt een kijkje krijgt in hoe chefs denken, hoe ze vol passie in het leven staan en waarom je zo dol moet zijn op David Chang van het bekende Momofuku (hij maakte de BAO weer sexy). He is a fucking genius! Hij reist de wereld rond en stelt kenmerkende vragen. Sommige restaurant houders zijn daar niet al te blij mee, maar het levert wel humoristische content. Ook onderzoekt hij bepaalde trends. Niets plannen en in een keer uitkijken!

Anthony Bourdain

Voor velen een culinaire held, helaas niet meer onder ons. Gelukkig hebben we nog wel zijn geweldige series die we kunnen kijken met veel plezier. Het resultaat van een aflevering kijken is vaak een lekker gerecht op tafel later die week. Ook voor onze tripjes naar het buitenland is het verplicht huiswerk. Als je deze serie gaat kijken, neem dan ook een glaasje erbij om te proosten op het geweldige culinaire leven.

The Final Table

Zo leuk om iemand van onze eigen Chefs hier in NL te mogen zien shinen tijdens het geweldige Final Table. Helaas mocht Alex Haupt niet tot thé final table blijven, maar wat genoten we van de culinaire reis om de wereld met alleen maar de nieuwste upcoming chefs die beoordeeld worden door de grootste culinaire legendes van dit moment zoals Enrique Olvera van Pujol of Grant Achatz van Alinea. Ook hier zeg ik, borrelplankje klaar en kijken!

Salt, Fat, Acid, Heat van Samin Nosrath

Ik vond het super interessant om mee te reizen met Samin Nosrath. Ze kreeg me zover dat ik gelijk na het kijken van de serie aan de slag ging met het maken van het focaccia recept uit een van haar afleveringen. Ik denk typisch een gevalletje van je moet er zelf bij geweest zijn, want die van haar kon ik bijna proeven toen ze hem maakte in de aflevering. Die van mij die moet ik zeker nog tweaken!

netflix series eten 683x1024 - Netflix voor Foodies: 11 series over eten

Poh & Co

Een van mijn favoriete foodie chefs is Poh, ik ben gek op haar kookstijl, haar enthousiasme en vooral op alle lekkere recepten die ze met ons deelt. Leuk detail, Poh zei ooit in een aflevering. Voor mij hoeft het niet gelijk xxl, ik moet het kunnen snappen, behappen en overzien. Dat is voor mij belangrijker dan mega rijk zijn. Doen wat je kan maar wel zo goed als je kan! I love it! En ooit op een dag wil ik iets lekkers met haar maken!

Somebody feed Phil

Een beetje gek, maar wel leuk om naar te kijken deze Phil. Eerst dacht ik is het een act, maar ik denk dat deze presentator gewoon een beetje gekkig is, maar wel echt een liefhebbber van eten. De BF heeft al menig van zijn tips gecheckt en die zijn het allemaal waard. Ponto Final en Ramiros in Lissabon zijn favoriet!

Mind of a chef

De aflevering met David Chang heb ik wel tig keer gekeken. Love love love!

Street food

Eind april mogen we deze nieuwste serie verwelkomen op Netflix en ik kan niet wachten. Een van mijn favoriete topics STREETFOOD en van de makers van Chef’s table dus dan raadt je het al: I can’t wait! Toen Miljuschkha op pad ging in Amerika en allerlei coole food trucks bezocht was dat al een feestje, dus nu dat Netflix hiermee komt weet ik nu al: dat wordt genieten en binge watchen een weekendje <3

The Chef show

Dit is een serie die begon met de gerechten te maken uit de te leuke film Chef. Een heerlijke serie waarbij je eigenlijk direct naar de super wil rennen om aan de slag te gaan. Ze geven geen hoeveelheden aan, maar met een beetje creativiteit kom je heel ver. Inmiddels zijn we alweer bij seizoen 1- volume 3.

De nieuwste serie op Netflix over eten voor foodies

Restaurants on the edge

Deze serie helpt restaurants die over de kop dreigen te gaan. Ik heb ze nog niet allemaal gezien, maar ben wel van plan dat samen met de bf te doen. Een team van drie voedings- en designexperts die de wereld rond reizen om slechtlopende restaurants met mooie uitzichten te helpen.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Netflix voor Foodies: 11 series over eten

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.