Restaurant Nazka Peru // Ik ontdekte een pareltje jongens en daar vertel ik jullie graag meer over. Regelmatig krijg ik invites om te gaan eten, maar toen ik deze ontving en te horen kreeg dat het om de Peruaanse keuken ging was ik meteen getriggerd.

Al jaren hoor je dat de Peruaanse keuken in de top van de gastronomie staat en toen ik hoorde dat het ging om een Peruaanse familie die in Nederland Peruaans eten op de kaart wil zetten wist ik, ik wil dit proeven! Steeds vaker zien we in Nederland de Peruaanse ceviche opduiken op menukaarten, maar voor mij voor het eerst bij die van een Peruaans restaurant zelf.

Lucky me, ik mocht samen met nog andere foodies het menu komen voorproeven. Meestal houd ik daar niet zo van, omdat ik eigenlijk dezelfde ervaring met jullie wil kunnen delen, maar deze keer ging ik overstag. Ik was te nieuwsgierig. Nu heb ik door mijn revalidatie traject gewacht om dit artikel te schrijven en ook is de BF er onlangs geweest. Ik kan dus nu met een gerust hart mijn mening met jullie delen 😉

3D8C340F 41B2 474C BE5F E93038457BD3 683x1024 - Restaurant Nazka Peru

Nazka Peru op de Van Ostadestraat

Sinds deze zomer een aanwinst voor de van Woustraat, een van onze favoriete straten in Amsterdam als het gaat om eten. Nazka bevindt zich op een hoek van de Van Wou- en de van Ostadestraat. De keuken is Peruaans. Ik kende, tot mijn bezoek aan het restaurant, eigenlijk alleen ceviche. Je weet wel, het gerecht met lekker veel verse vis en limoensap en van die crispy corn.

We spraken Raul, een van de eigenaren, die vertelde over vroeger: over thuis, over de gerechten van mama en Peruaans eten. Tijdens een van zijn bezoeken aan Lima zag hij tafels vol met gezelligheid en hoe men aan het genieten was en toen dacht hij; dit wil ik in Amsterdam! En zo ging het balletje rollen.

Christian Motte, de chef en zelf ook mede eigenaar van Nazka werkte over de hele wereld voor hij in Amsterdam neerstreek. Hier serveert hij je gerechten uit zijn jeugd met een moderne twist. Chef Christian Motte zegt “It just has all the flavors of the world” over de Peruaanse keuken: je vindt er invloeden uit de Japanse, Chinese, Creoolse en Andeaanse keukens terug. Lekker complex en vol smaak explosies. We like!

Bij Nazka draait het om Sabor de la Vida: het geluksgevoel van heerlijk eten met je dierbaren, in een warme en relaxte omgeving. Samen genieten van eten is waar het uiteindelijk om draait. We like again!

Peruaans eten, wat aten wij?

OK, back tot the food. Bij Nazka Peru kun je high end Peruaans eten. Op de kaart tref je typisch Peruaanse gerechten zoals lomo saltado van diamanthaas, aji de gallina, anticucho’s (een soort sateetje van runderhart) en pollo a la brasa, maar dan wel met een stijlvolle en moderne twist. Uiteraard ook de klassieke ceviche (bij hen van zeebaars, avocado, rode ui, koriander, limoen en overheerlijke mais: grote witte maiskorrels, maar ook krokant geroosterde mais (cancha in het Spaans) en een vegetarische tiradito zulllen niet ontbreken.

Tijdens de proeverij kregen we een heleboel te proeven. We begonnen met tequeños, en filodeegrolletje met drie gerookte kazen (edammer, cheddar en feta) geserveerd met een avocado puree, maar een gerechtje wat die dag mijn hart heeft gestolen is de gefrituurde aubergine! Ik ben denk ik een beetje in de ban van aubergine op het moment, want bij Neni Amsterdam was dat ook een van de gerechtjes die mijn hart sneller deed kloppen.

Dit gerecht bij Nazka bestaat uit krokante aubergineblokjes, luchtige gerookte Griekse yoghurt, overgoten met een mild pittige bbq achtige saus. De chef verteld dat deze bbq saus bestaat uit hoisin, mirin, sojasaus én een geheim ingrediënt. Daarbovenop geroosterde Padron pepers, gebrande pinda’s en koriander. SO GOOD!

Ik kan uitgebreid verder vertellen wat we aten, maar eigenlijk wil ik dat jij dat zelf gaat ervaren. Ik kan je wel meedelen dat er heerlijke drankjes op de kaart staan, van goede wijnen tot heerlijke cocktails, een lekkere losse sfeer en fan-tas-tisch eten! Meerdere keren keken we elkaar aan en vielen er stiltes. Gewoon omdat het zo verdomde goed en verfijnd was! ECHT!

AAB50BFD 9598 4FAB 9DF8 44E69CDEA055 683x1024 - Restaurant Nazka Peru

NAZKA
Van Woustraat 120 (de ingang zit op de Van Ostadestraat 352-354)
Amsterdam
Diner| terras

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Restaurant Nazka Peru

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.