Ik mocht twee weken geleden aanwezig zijn bij een DIY middag. Ik kreeg een hele leuke uitnodiging om naar de kookstudio van Dille en Kamille te komen en samen met andere leuke bloggers aanwezig te zijn bij de boeklancering van Yvonne Eijkenduijn haar twee nieuwste boeken. Het Weekend DIY boek en Het Weekendontbijtboek. Beide heel erg leuk.
IMG 4863 - Moederdag recept snelle kaneelbroodjes + tip
Kennen jullie Yvonne haar fantastische blog Yvestown al? Vorig jaar interviewde ik haar voor haar eerste kookboek Yvestown in de keuken, ook al zo een fijn boek. Ook haar Instagram account: @YvesTown is een feestje om te volgen. Ik ben al heel lang fan en vond het dus ook superleuk dat ik aanwezig mocht zijn. 

Het blijft leuk om elkaar in het echt te ontmoeten, want ondanks dat je stiekem denkt dat je iemand kent door hem te volgen online is het wel heel leuk om ze in het echt te zien en te ontdekken dat ze dan nog veel leuker zijn. 

Laat het nu net moederdag zijn dit weekend en als je nog geen kado hebt, dan heb ik de perfecte tip voor je. Want de boekjes zijn leuk, superleuk zelfs.
IMG 4836 - Moederdag recept snelle kaneelbroodjes + tip
Yvonne verwende ons met heerlijke scones en jam geserveerd met verse aardbeien. Uiteraard had ze een leuke opdracht voor ons en moesten we aan de slag.

IMG 5243 - Moederdag recept snelle kaneelbroodjes + tip
IMG 5242 - Moederdag recept snelle kaneelbroodjes + tip
Hoe vinden jullie mijn zelfversierde melkkannetje? Not bad he for a foodie?. Deze leuke diy komt oa uit het DIY weekendboek, maar ik vind het ontbijtboek net zo leuk. 

Ik ga niet teveel verklappen wat voor leuks er allemaal in de boeken staat, dus snel kopen! Wel maakte ik voor jullie deze hele lekkere en snelle kaneelbroodjes. Een uitkomst voor een ontbijtje dat je net iets specialers wil maken, bijvoorbeeld omdat het moederdag is! Wil je kaneelbroodjes van scratch maken, dan kun je met mijn uitgebreide recept aan de slag.
IMG 5246 - Moederdag recept snelle kaneelbroodjes + tip

Moederdag Recept Snelle Kaneelbroodjes

Ingrediënten

Pak Croissantdeeg (6 croissants)
50 gr boter
3 EL bruine basterdsuiker
2 EL kaneelpoeder

Methode
In een kommetje smelt je de boter in de magnetron tot die vloeibaar is. 
Meng in een ander kommetje de suiker en kaneel.
Rol het deeg uit en knijp alle snijlijntjes goed dicht.
Echt goed dichtknijpen, anders gaan ze open tijdens het bakken.
Strijk nu de gesmolten boter over de rechthoekige deegplak en
strooi de kaneelsuiker eroverheen.
Rol het deeg op en snijdt in twee delen en vervolgens weer in 2.
Leg ze op een beboterde bakplaat en leg ze niet te dicht tegen elkaar aan.
Bak de kaneelbroodjes in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 175C.
IMG 5237 - Moederdag recept snelle kaneelbroodjes + tip

Weekend Ontbijtboek  en Weekend DIY boek

Vond je dit receptje voor een snelle kaneelbroodjes lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

0/5 (0 Reviews)