Ik vertelde jullie al eerder dat ik gedoken ben in de wondere wereld van de Offley port. Om te beginnen heb ik gezellig geborreld met Instagram fellow foodie Eliane en daarna ben ik de keuken in gedoken om een aantal gerechten op tafel te zetten. Ik had van te voren bedacht dat ik een 3 gangen menutje ging bereiden, waardoor je aan het einde van mijn port avontuur een port pairing menu kunt serveren aan je gasten. De gerechten heb ik bedacht met elk een port die je er niet per se in verwerkt, maar juist ernaast kunt serveren. Koken jullie de komende weken met me mee? 

image13 e1467745128176 - Mijn Port avontuur met Offley + Winactie

Ik ging aan de slag met port nr 1: de White port van Offley. Nu het lekker zonnig is zie ik overal zomers fruit in de schappen. Ik kon alleen maar denken aan heerlijke witte perziken met magor en een crouton ernaast.
IMG 9184 1024x683 - Mijn Port avontuur met Offley + Winactie
Eenmaal aan de slag met het recept, werd het dus een salade van spinazie met geroosterde walnoten, magor en een knapperige crouton erbij geserveerd. Oh ja en natuurlijk ook de subtiele fris zoete port dressing en een glaasje port.

Deze salade met perzik en een port dressing is perfect om te serveren als voorgerecht tijdens een dinertje.
IMG 91881 1024x683 - Mijn Port avontuur met Offley + Winactie

En toen ging ik aan de slag met fles nr 2: de Offley Ruby port. Velen van ons, waaronder ik zelf, kennen port voornamelijk omdat dat geserveerd wordt bij een kaasplankje. Verder eigenlijk niet. Daarom vond ik het juist leuk om mij te verdiepen in de wondere wereld van de Port. De inspiratie voor het tweede recept “Biefstuk met sjalotten port saus” heb ik opgedaan in een van mijn favoriete restaurants op Curacao, namelijk KOME. Ik gaf er mijn eigen draai aan en hoop ik dat jullie net als ik gaan genieten van dit gerecht! Zoals ik wel eens vaker heb aangegeven, eten wij liever minder vaak vlees, maar dan wel goed vlees. Deze keer ging ik voor een entrecôte met dus een lekker glaasje Offley Ruby port ernaast.

IMG 9205 706x1024 - Mijn Port avontuur met Offley + Winactie

Ik heb jullie hulp nodig
Maar ik heb nog een derde fles port, namelijk die van de Offley Tawny port.  Alleen weet ik nog niet welk gerechtje ik ernaast moet serveren?

Offley Tawny is een elegante, rode port met een klassieke stijl. Hij is zowel vol als fris.

Aangezien ik al een voor en een hoofd gerecht maakte, is het logisch dat ik jullie nu wil verblijden met een toetje. Ik heb namelijk een zoet en een hartig toetje bedacht die je bij de Tawny port kunt serveren en jullie mogen kiezen wat het gaat worden!
Gerecht 1: Een panna cotta met compote van rood fruit OF
Gerecht 2: Een hartige creme brûlée met camembert, rozemarijn en knoflook. 
IMG 0102 1024x683 - Mijn Port avontuur met Offley + Winactie
Kiezen kan tot en met zondag 31 juli en dan ga ik daarna aan de slag met het door jullie gekozen gerecht en de Offley Tawny port.

WINACTIE
OH ja, voor ik vergeet: Offley organiseert ook een kook workshop waar jij leert om hun port te combineren met een gerecht.. Je kunt een plekje winnen voor 2 personen tijdens workshop! De workshop staat gepland op zaterdag 24 september in het Smulweb Kookcollege in Amersfoort. Meedoen kan door een fles port van hen te kopen en via de code op de fles je in te schrijven om kans te maken op deelname aan de workshop. MAAR!! Speciaal voor jullie heb ik ook een code: OVABLG01E. Ga dus zeker even naar
www.offley.nl en vul ‘m in. Succes 😉 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Mijn Port avontuur met Offley + Winactie

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt? Dat vind ik dan leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten. 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

 

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]