Charlotte Tilbury make up // Ik besefte me vandaag dat ik jullie hier nog niet heb verteld over mijn andere liefde: make up. Vroeger als ik een winkel als Shue Umura in de Magna Plaza binnenstapte voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Wanden vol met make up in alle denkbare kleuren.

Ik heb nog steeds een zwak voor make up, maar ga wel wat bewuster om met wat ik koop. Het moet namelijk wel in een van mijn make-up-stash-laadjes van Muji passen. Sinds twee jaar ben ik in de ban geraakt van Charlotte Tilbury. Eigenlijk hanteert zij een beetje mijn vuistregels, net als guru Bobbi Brown dat ook doet: Hide your flaws and accentuate your good features. Ik ben ook meer van de make up die je niet ziet, maar er wel zit hahahaha.

charlotte tilbury favorieten 5 1 779x1024 - Mijn favo's van Charlotte Tilbury make up

Charlotte Tilbury make up

Charlotte ging naar de Glauca Rossi School of Makeup en werd een Make Up Artist die inmiddels een mooie track record op haar naam heeft staan met sterren als Kate Moss en Jennifer Lopez, . Ooit zag ik een review van haar inmiddels iconische: legendary lashes en toen was mijn interesse aangewakkerd.

We reisden een weekendje naar London en ik zat in een restaurant naast twee meisjes die er tip top uitzagen. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg haar welke fantastische oogschaduw ze op had. Dat was er nl een die super subtiel was, maar het moment dat het licht erop scheen zag je een subtiele glinstering. Ze zei, I am wearing Charlotte Tilbury. Dat wilde ik ook en sindsdien ben ik hooked!

culinessa summer 18 1 - Mijn favo's van Charlotte Tilbury make up

Charlotte helpt je een handje 😉

Wat ik fijn vind aan de producten is dat de producten dierproefvrij én sommige zelf vega(n) zijn!

Charlotte maakt het ons makkelijk door op de verpakkingen van de producten aan te geven hoe je ze zou kunnen gebruiken. Ze geeft per kleur aan hoe en waar je deze het beste kunt aanbrengen. Love it!

Ze zijn misschien wel een beetje aan de prijs, maar ik vind dit een perfecte voor de categorie #treatyourself. Ze zijn niet allen fijn, maar zien er ook echt chic uit. Liever minder, maar wel top!

charlotte tilbury favorieten 4 1 e1582539936800 1024x707 - Mijn favo's van Charlotte Tilbury make up

Favoriete producten Charlotte Tilbury

Goed nu maar over naar mijn favoriete producten van CT:

De Filmstar Bronze & Glow – bronzer & highlighter
Inmiddels heb ik mijn tweede verpakking van dit product staan en dat is een goed teken toch?. Supermooie aanzet en je kan ook hier kijken of je gaat voor subtiel of juist voor aanwezig. Zie foto hierboven.

De oogschaduws
Ikzelf heb een aantal van de paletten: Pillow talk, Pillow Talk Luxury Palette of Pops en de Uptown girl, maar ook de Eyes to Mesmerise – crème oogschaduw heb ik een aantal. Handig voor de zomer.

De dagcreme
Ik heb nu al twee keer een miniatuurtje van de Magic Cream spf 15 opgemaakt en ik ben heel tevreden over de werking. Het ruikt lekker subtiel en trekt gauw in.

De lippenstiften
Nu favoriet zijn de Pillow talk en de Viva la Vergara. Erg blij mee en je kan deppend de lippenstift opbrengen voor een subtiele look of juist weer lekker aanzetten voor een dramatischere look.

De highlighter palettes
Ik ben net een ekster, als het glimt heeft het mijn aandacht. De glowgasm palette is dan ook mega favoriet. Deze kun je ook op je ogen aanbrengen, dus lekker multi functioneel.

De all in one palettes
Voor op vakantie vind ik de Pretty Glowing Skin Palette echt geweldig. Je hoeft eigenlijk maar 1 pallet mee te nemen en je bent good to go. Je kunt kiezen voor een simpele look, maar kunt ook gaan voor de hele look. Zie foto hieronder.

De lashes
Ik heb ook de Secret lashes – FASHION NATURAL CHIC LASH geprobeerd en die geven je net dat extraatje. Ze zijn aanwezig, maar niet va va voom. Ik zal heel gauw hier een foto delen met een compleet lookje. TBC

Op mijn wish list staan nog een setje mini kwastjes voor op vakantie. Dat is niet altijd verkrijgbaar en tot nu toe ben ik altijd te laat.

charlotte tilbury favorieten 3 1 819x1024 - Mijn favo's van Charlotte Tilbury make up
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Mijn favo's van Charlotte Tilbury make up

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.