Gossie waar zal ik eens beginnen? Tja ik ben het eigenlijk nog steeds eens met Pascale Naessens en haar overtuiging dat puur eten dat je gelukkig maakt. Voor mij zeg maar intens gelukkig! Als ik dan denk aan een ontbijtje waar ik intens gelukkig van word is dat dit ontbijtje met Yoghurt! Ik at een soortgelijk yoghurt ontbijt voor het eerst bij de Bagels and Beans, waar ze ook goddelijke lekkere Macha Lattes maken met soya melk. (probeer het een keer zou ik zeggen!)

Het is eigenlijk niet eens een recept, maar ik heb toch maar een poging gewaagd ;). Bij de Bagels en Beans zetten ze geen gecarameliseerde pecan noten, maar gewone, maar aangezien ik er verslaafd aan ben moesten die er gewoon in. Jan Gotje maakt naar mijn mening de beste!

Recept voor Nootgevalletje Culinessa

~1 pers

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • Yoghurt
 • Ahorn siroop
 • Gecarameliseerde pecannoten van Jan Gotje
 • Kaneelpoeder
 • [Optioneel: zonnebloempitten]

Methode

 • Pak een hoog glas en begin met het snijden van je banaan in stukjes.
 • Plaats de banaan in het glas.
 • Doe er wat Ahornsiroop bij (begin met 1 EL).
 • Giet er wat yoghurt overheen zodat je banaan onderstaat.
 • Pak een stuk of 5 pecan noten en breek deze in kleine stukjes en voeg ze eraan toe.
 • Strooi er als laatste wat kaneelpoeder overheen en indien gewenst nog wat ahornsiroop.

Vond je dit yoghurt ontbijt oftewel mijn receptje voor een Nootgevalletje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten

 

 

0/5 (0 Reviews)