Ben jij weleens in een Michelin restaurant geweest (ja die van de sterren)? Klinkt sjiek de friemel he? Het is vooral heel erg leuk en een echte culinaire ontdekkingsreis. Ik zelf doe het niet vaak maar zo af en toe mag je jezelf verwennen, toch?

Mijn eerste keer naar een sterrenrestaurant is alweer zo lang geleden. Ik moest heel hard nadenken maar ik denk dan toch echt dat mijn eerste keer was bij het Nonnetje in Harderwijk. Toen hadden ze nog maar 1 ster maar intussen zijn ze een tweede ster rijker. Dat was best een stijve bedoening maar times have changed en tegenwoordig kan je ook een stuk relaxter uiteten gaan in sterren restaurants. Zelfs in je spijkerbroek als je zou willen. Het is dus niet alleen voor oudere mensen; sterker nog wij nemen onze mini’s mee als het kan. Dan gaan we met ze lunchen bijvoorbeeld.

Uiteten in een Michelin sterren restaurant 

Zó uiteten is echt een belevenis! Het begint al met de voorpret van de reservering. Vervolgens ga je je op de dag zelf lekker opdoffen (tenminste dat doe ik, haha) en in de watten laten leggen door de chef en zijn brigade. Het gaat echt om ruiken, proeven, genieten en ontdekken. Oh en uiteraard herinneringen maken.

Michelin Specials – Nieuw bij The Fork

Het is echt een feestje om jezelf helemaal culinair in de watten te laten leggen en vanaf nu kan je dat dus ook op een laagdrempelige manier ervaren. The Fork lanceert namelijk samen met de MICHELIN gids de MICHELIN Specials.
Sinds deze maand is er een steeds wisselende lijst met Michelin Specials. Deze lijst staat vol met top restaurants, – met en zonder sterren en is o.a. te vinden in de TheFork app, maar ook op hun eigen site of die van MICHELIN gids. Ze bieden je dan een vast exclusief menu aan tegen een vriendelijke prijs. Klinkt als muziek in de oren; is het ook!

Door de pandemie van het afgelopen jaar  kunnen de restaurants echt onze steun gebruiken. Jij lekker eten met je dierbaren en zij blij dat ze jou mogen verwennen in hun restaurant. 

Er komen steeds meer restaurants bij in de Michelin Specials, maar om twee van mijn favorieten uit dit rijtje te noemen Lars Amsterdam en Bougainville – Amsterdam.

Kijk nou eens wat een heerlijke gerechten ze serveren. Tijdens de kick off kregen we namelijk een en ander te proeven en wat een fantastische maaltje was dat. Dat moet jij gewoon zelf gaan ervaren, echt!

Lars Amsterdam serveerde:

  • Amuse: BBQ Citroen ijs – Gazpacho van komkommer met bleekselderij – Espuma van gerookte room
  • Heilbot – Kimchi groenten – Gebrande kokos schuim – Pandanblad en lychee.
  • Crème van La Ratte aardappel – Noordzeekrab – Brioche bun – Gerookte eidooier

Bougainville Amsterdam serveerde:

  • Amuse: Eetbaar bakje van burrata met compote van zongedroogde en basilicum met schuim van tomaat.
  • Hoofdgerecht: Reerug met knolselderij en Pistache,  zoete witte aardappel, pommes soufflé en krachtige jus met bacon. On the side: Amandel blauwe bes cake met citroen en Crème Fraiche
  • Dessert “Silence is Golden “: Champagne mousse met lopende vulling van kalamansi en witte chocolade bros met kardemom roomijs.
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Michelin Specials - maak kennis met eten op top niveau

*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met the Fork

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.