Soms heb je van die dingen die je gewoon even moet delen. We hebben met de mini een vrij pittige start gehad, waarbij ze eigenlijk niet zelf wilde eten toen ze kleiner was. Na een traject van 2 jaar is daar gelukkig verandering in gekomen en vind ze het ook nog eens leuk om mee te gaan uiteten. Heel leuk zelfs en eigenlijk best een genot voor ons als buiten-de-deur-eet-liefhebbende ouders. Daar komt nog bij dat ze zich goed gedraagt en geen rare praktijken vertoont. Ideaal dus!
image 8 1024x1024 - Michelin kids lunch met mijn mini dl 1
Voor Culinessa mag ik best vaak een restaurantje uitproberen en regelmatig gaat de BF dan mee. De mini vind dat zo leuk dat ze wel eens kan klagen. ‘Mam’, zegt ze dan, ‘Wanneer mag ik weer een keertje met je mee voor Culinessa? Het is zo lang geleden dat ik met jou en pap meeging, dus nu mag het wel weer een keer. Ik ga heel hard mn best doen en ik eet echt alles op, dat beloof ik je’. Aangezien ik dat zo leuk vind dat ze dat zegt mag ze dus af en toe ook mee. Je hoort dan vaak bij het bevestigen dat men denkt, oh nee ze komt met haar kind. #help! Je hoort ze bijna denken K**kind. Moet dat echt? Ja dat kan best zeg ik dan, ze zorgt echt niet voor overlast.

Voor mij zit het als volgt. Zolang de mini goed naar mij en de BF luistert en open staat om van alles en nog wat te proeven mag ze mee. Ook zorgen wij voor genoeg vertier. Dit kan zijn een kleurboekje, schriften met stiften, leuke stickers, stukje chocolade of haar disc man met luisterboekjes. Ze vermaakt zich prima, gaat het liefs bij de chef kijken en vraagt honderd uit. Vervolgens zit ze te smikkelen van wat ze voorgeschoteld krijgt. Ze kan genieten van een goed gebakken broodje, een heerlijk soepje, een pastaatje, patatjes of rijst met groenten en vlees. We praten dan nog even na met het management en negen van de tien keer geven ze aan dat het echt een voorbeeldig kind is en dat ze gerust vaker mag komen. Zo kan het dus idd ook!
 
Toen ik samen met fellow foodie Francesca van Berk bij een persevenement zat raakten we aan de praat over dit onderwerp. Jonge kindjes die niet welkom zijn in restaurants en ook wel eens geweerd kunnen worden. Zogenaamd omdat ze overlast bezorgen. Beetje jammer om alle kindjes over een kam te scheren en in mijn geval grote onzin. Ik gaf gelijk aan hoe mijn ervaringen zijn en dat ik zonder boe of ba de mini meeneem. Die past zich aan aan mij; doet ze dat niet, dan zijn we weg. Francesca gaf aan hier werk van te maken en ik vond het wel leuk om mee te gaan. Samen met Susan van Smulpaapje maakte ze er een heus project van.
 
Hoe leuk dat ik dan ook op 25 november samen met de mini en de kids van Francesca, Susan, Miljuschka Witzenhausen, Made by Ellen en Lekker eten met Linda de eerste Michelin kids lunch mag bijwonen. Wij gaan namelijk eten bij niemand minder dan sterrenchef Niven Kunz bij zijn gelijknamige restaurant Niven in Rijswijk. Voor € 19,50 (3-gangen lunch met amuses, inclusief verse sappen) eten de kindjes en de mama’s en papa’s betalen € 25,- voor dezelfde lunch (exclusief drankjes).
 
Op dit moment kunnen er geen reserveringen meer gemaakt worden, want de lunch zit helemaal vol.
 
Ik houd jullie op de hoogte want dit moet gewoon nog een keer plaatsvinden, toch?!