Mexicaanse mais // Ik heb zo een zin in een bbq! Waarom? Ik heb er nog geen een gehad dit jaar en aangezien we volop in de nazomer zijn beland met tropische temperaturen deze week lijkt het me handig om daar gretig gebruik van te maken. Mocht je dit recept voor Mexicaanse maiskolven willen maken maar is het weer niet echt mooi of barbecue proof, geen nood, het kan ook perfect op een grilpan!

Recept voor Mexicaanse mais, lekker pittig

~4pers
Ingredienten
4 x maiskolf

50 gr boter – op kamertemperatuur
1 teentje knoflook – geperst
Zout en peper
1 EL parmezaanse kaas – Ik gebruikte geraspte Parrano kaas
Chili poeder

Handjevol Koriander blaadjes – grof gehakt
1 Limoen – in 4 partjes gesneden
 

Hoe maak je deze Mexicaanse mais?

Begin met het maken van knoflook boter.
Meng boter, knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de geraspte kaas toe.
Als je het nog niet gedaan hebt, hak je nu de koriander grof.
Kook je maiskolfen, laat ze uitlekken en leg ze even apart.
Verhit je bbq of grill en rooster de maiskolven tot ze lekker bruin zijn.
Smeer er nu “knoflookboter” op.
Als je het lekker vindt kun je nog wat geraspte kaas over de maiskolven strooien.
Wat chilipoeder naar smaak en maak af met de koriander.
Serveer met een partje limoen.

Heerlijk met een gegrild visje ernaast of een stukje biefstuk OF bij mijn tostadas met tinga de pollo.

Ook zin in ander Mexicaans eten?

Hier zijn de vegetarische Mexicaanse burritos mega populair, maar ook maakten we heerlijke tostada’s met Tinga de pollo of gril lekker maiskolven met wat pit. Ook zijn klassiekers als quesadillas of guacamole echte crowd pleasers. Als toetje heerlijke Mexicaanse churro’s wellicht?

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Mexicaanse mais, lekker pittig!

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)