Quiche deeg // Not trying to blow my own horn or anything, maar ik maak best wel heel lekkere quiches! Geheim zit ‘m natuurlijk in het deeg, want je kan van alles in de vulling doen zonder dat het heel veel uitmaakt. Maar er is niets viezer dan een quiche met zo een sompige natte bodem. Hè bah. Nou, dat gebeurt mij dus NOOIT en vanaf nu jou ook niet 😉

Waarom is dit recept zooooo makkelijk? Omdat je gewoon alles ff blitzt in de Magimix 4200 XL en klaar! Ja, ja, zo fijn. Het echte werk is vooral wachten. Het deeg moet rusten, moet worden blind gebakken en daarna kan pas de vulling erin. Klinkt heel vermoeiend maar dat is het helemaal niet. Sterker nog als je e.e.a. een beetje planned kan je rustig de vulling voorbereiden terwijl het deeg aan het rusten/bakken is.

Quiche met courgette

Ik houd zelf erg van courgette quiche. Courgettes zijn namelijk heel lekker, makkelijk te bereiden, altijd verkrijgbaar en ook niet duur. Maar andere favs zijn ook Belgische flamiche met prei, of een simpele spinazie feta quiche. Het leuke aan quiche is dat je prima met de seizoenen mee kan en iedere keer een lekker resultaat bereikt. Je kan zelfs al die left over veggies die een beetje flauw eruit zien in de vulling gooien, niemand die het zal merken. Ook is het zooooo makkelijk van te voren te maken, even opwarmen inde oven en iedereen zal onder de indruk zijn van je kookkunsten! Een frisse salade en wat vers brood erbij en je hebt een heerlijke maaltijd zonder al teveel gedoe.

Quiche deeg invriezen

TIP: Wat deeg over of gewoon geen tijd om al deze stappen te doorlopen? No problem. Verpak het deeg goed in plastic folie en een freezer bag, gooi het in de vriezer en tover het weer tevoorschijn als je weer een quiche dag hebt.

CNBT6530 - Super lekker en makkelijk QUICHE-deeg
NXNM0952 - Super lekker en makkelijk QUICHE-deeg

Recept quiche deeg

Ingrediënten Quiche deeg
250 gr bloem
1/2 tl zout
125 gr boter
1 eidooier
3 el ijswater

Hoe maak je Quiche deeg

Plaats, zout en boter in de Magimix en pulse tot de boter volledig gechopt is met de bloem en er een gelijkmatige blend ontstaat.
Meng ijswater met de eidooier en giet bij de bloem. Pulse tot het deeg samen begint te komen tot een bal.
Je kan nu je deeg tot een platte plak kneden en in wat plasticfolie in de koelkast 30 minuten laten rusten.
Als je ready bent rol je het deeg  uit en bekleed je je quichevorm. Prik gaatjes en laat het daarna nogmaals 10 minuutjes in de koelkast rusten alvorens het blind te bakken.
Blind bakken doe je in een voorverwarmde oven van 200 C. Leg een vel bakpapier op de quichebodem en vul deze met bakbonen, rijst of whatever je wilt. Bak de bodem dan 12 minuten.
Verwijder het bakpapier en de bakbonen en kwast de quichebodem met wat geklutst ei.
Plaats terug in de oven en bak nogmaals 5-10 minuten. Verwijder uit oven en giet de vulling op de perfect gebakken bodem.

AXUP5494 - Super lekker en makkelijk QUICHE-deeg
PDUM3747 - Super lekker en makkelijk QUICHE-deeg

Ingrediënten Quiche vulling
500 gr courgette, shredded (ongeveer twee kleine courgettes)
1 klein teentje knoflook, fijn gesneden
1/2 tl basilicum kruiden, of jouw favo italiaanse kruidenmix
100 gr belegen of oude kaas, geraspt
100 gr cream cheese
4 eieren
zout en peper
snoeptomaatjes, gehalveerd

Methode Quiche vulling
Strooi genereus zout over de courgette en laat minimaal 10 minuutjes staan alvorens wat van het vocht eruit te knijpen.
Meng courgette met de basilicum, knoflook, geraspte kaas, eieren, zout en peper en giet in blindgebakken quichebodem.
Verdeel de gehalveerde tomaatjes met de platte kan naar boven over de quiche en bak op 180 C in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Super lekker en makkelijk QUICHE-deeg

ps Heb jij iets gemaakt? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)