Onlangs was ik uitgenodigd om een workshop bij te wonen over de nieuwe pride and joy van Magimix in Nederland, namelijk de Magimix Cook Expert. Hebben jullie er al over gehoord? Zo nee, ga ik jullie er nu alles over vertellen.

IMG 1327 e1474718763141 1024x632 - Magimix Cook expert

We werden welkom geheten en verwend met wat hapjes van Moshik Roth, ja inderdaad, DE chef van SamHoud Places en Samhoud Streetfood. Hij serveerde ons o.a. een curry met een glaasje prosecco erbij. Ahum..om 10 uur in de ochtend. Na een slok van de bubbels, smaakte de curry mij heel erg goed. Geen enkel probleem en wat een begin van de ochtend. Heerlijk!

Moshik Cook Expert 683x1024 - Magimix Cook expert 

 IMG 1339 1024x683 - Magimix Cook expert IMG 1352 1024x683 - Magimix Cook expert IMG 1357 1024x683 - Magimix Cook expert  IMG 1381 683x1024 - Magimix Cook expert

Moshik liet ons zien hoe je met de Cook Expert aardappel puree maakt met witte truffel. Geheimpje van de chef: hij gebruikt aardappelen en boter 1:1. Wowsers..evenveel boter als aardappel. Nu begrijp ik waarom het wegsmelt op je tong. Ook ging hij aan de slag met het maken van Scrambled Eggs met stikstof. Dit gebeurde niet in de Cook Expert, maar in een beslagkom. Na de uitleg en kook demo van Moshik, mochten we dus zelf aan de slag. Het eerste wat opvalt zijn de knoppen; niet heel duidelijk hoe je ze moet bedienen, maar na wat gevogeld te hebben hadden we door hoe die precies werkten. Niet heel intuitief, maar daarom des te handiger dat we met zn 3en waren. Schorten om en koken maar. Tenminste kijken naar de Cook Expert die al het werk voor ons deed en af en toe roeren. We maakten scrambled eggs, een hollandaise saus, kregen een fantastische zilveren eitje om het in te serveren en om het af te maken caviaar en wat bieslook. YUMMMM. Kijk mijn gerechtje shinen! Ik zou wel kunnen wennen aan sterrenontbijtjes van dit niveau.

Truffle Scrambled Eggs Cook Expert 1024x683 - Magimix Cook expert

Goed en nu terug naar de Magimix Cook expert, een apparaat dat alles kan..tenminste dat wordt er gezegd. Als foodie ben ik altijd op zoek naar apparaten die mijn leven een stuk makkelijker kunnen maken en mijn gerechtjes naar een hoger niveau kunnen tillen. De Cook Expert is een foodprocessor die ook kan verhitten. Ook kun je met het apparaat snijden, hakken en mixen, stomen, bakken en kloppen. En allemaal door elkaar. Om de thuiskok wat hulp te bieden zijn er twaalf automatische programma’s die hij of zij kan gebruiken, een kookboek vol Cook Expert-recepten en zelfs een bijbehorende app. Wow, genoeg hulplijnen. Bij het apparaat krijg je ook nog een rasp, mengkommen, een stoommand en dat alles voor een prijs van €1199. Voor mij even doorsparen dus.

IMG 1359 683x1024 - Magimix Cook expert 

​Ik ga er de komende tijd mee koken, dus houd mijn blog in de gaten.

Zijn jullie ook fan van zulke apparaten? Ik ben benieuwd, ook als jullie willen dat ik bepaalde recepten uitprobeer.

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Magimix Cook expert

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.