Een tijdje geleden plaatste ik een oproep voor een gastblogger en vandaag wil ik jullie voorstellen aan Eva. Jullie zullen vanaf nu ook stukjes van Eva kunnen lezen en haar culinaire avonturen voor Culinessa. Eva is best kritisch, opgegroeid in een culinair gezin EN het nichtje van niemand minder dan Jaimie van Heije. En ja, zoals je wellicht weet ben ik fan van zijn restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en MOON in Amsterdam. 

Superleuk dus! Om jullie iets meer te vertellen over Eva heb ik haar uiteraard een paar vragen gesteld. Op het web gaat ze door als EveSeason, dus wellicht ben je haar al tegengekomen.
image - Maak kennis met Eva

Waarom zo gek op eten?
Eten maakt me gewoon gelukkig. Het is alles er om heen. Samen eten en genieten. Uit eten gaan. Op vakantie de markten afstruinen en locale producten en specialiteiten opzoeken. Smaken ontdekken of juist terug naar een fijne herinnering. Dat is wat eten met je doet. Eten, de liefde voor eten, is gewoon genetisch bepaald, het zit in mijn dna. Ik weet niet beter dan het dat er -al van kleins af aan- altijd om mee heen is geweest of dat ik ben omringd met mensen die er ook mee bezig zijn. Een greep uit de directe omgeving: oma van moeders kant was een ontzettende kookliefhebber. Op bezoek bij oma betekende uitgebreid brunchen, lunchen en dineren. Als we daar logeerden vroeger bestond het ontbijt bijvoorbeeld uit o.a. oeufs en concotte met vers geperste jus d’orange. Zij had zelfs een boekje waarin ze tafelschikkingen en de menu’s die ze serveerde bij hield. Bij mijn oma van vaders kant was de eerste vraag bij binnenkomst  ‘Heb je al gegeten?’ en ongeacht je wel of niet had gegeten en met hoe veel mensen je aankwam, kreeg je te eten. Mijn vader (die van zijn oma heeft leren koken) heeft verschillende restaurants gehad en mijn moeder is een soort oneindige culinaire encyclopedie en hertrouwd met een kok. Mijn zus maakt voor haar kinderen bento’s voor op school. Mijn vriend is traiteur. Je ziet, liefde voor eten, smaken geuren en kleuren is gewoon altijd om me heen (geweest). Als ik deze liefde niet in de buurt heb, is mijn leven gewoon niet compleet. 
 
Wie heeft jou leren koken?
Mijn drie ouders; dus mama, papa en bonuspaps. Ik bel ze nog geregeld om te vragen hoe dit of dat moet of om te vragen of ik links of rechtsom in de pan moet roeren. Ik heb ook veel afgekeken bij de moeder van een vriend van me, zij is alleen verhuisd naar Australië dus afkijken is nu wat lastig. Ik app ook wel eens naar mijn neef om te vragen wat ik met bepaalde ingrediënten moet of om te vragen wat hij er mee zou doen.
 
Je favoriete maaltijd?
Pffffff, dat kan ik niet kiezen. Ik heb eigenlijk meer fases van lievelingsgerechten. Kangkung trassi van mijn oma. Een poosje terug was het de rendang van mijn vader. Het is een tijdje curry geweest. Ik heb zelfs een aarbei-met-slagroomfase gehad. Ik ben ook echt gek op tahoe. Maar, mijn go to = gevulde tomaten uit de oven met rijst denk ik.  Het gerecht komt volgens mij van oma aan moeders kant. Maar zowel mijn moeder en mijn vader zetten dit geregeld op tafel. Het gerecht hoort voor mij bij thuiskomen.
 
Favoriete kookboek?
De smaakbijbel van Nina Segnit. En ik houd ook van de kookboeken van Donna Hay maar dat is meer vanwege de styling.
 
Foodie Bucket list
Oh jee, heb je even? We waren pas in Modena, Italië waar ik heeeeeeel graag had aangeschoven bij Francescana, helaas zaten ze al volgeboekt. Ik zou ook heel graag bij Niven willen eten. En bij Sergio Herman. Ik wil een keer “chillen met” en aan de slag in het lab van Heston. Op jacht naar pintxosbars in Baskenland, Noord Spanje. Foodtrucksafari in Amerika. Alle restaurants en bars in New York van David Chang. 610 Magnolia van Edward Lee. Echte taco’s in Mexico. Ik wil een keer fugu eten in Japan. Eigenlijk wil ik alles eten in Japan. Streetfood in Thailand en Vietnam. Culinaire roots achterna in Indonesië. Ik had naar de  pop up van Noma in Australië gewild. Ik wil naar de foodmarket in Melbourne, Australië. En, en, en….

Wat heb je altijd in huis en waarom?
Trassi, sambal, boter en wijn. Of moest ik er een kiezen? Allen zijn voor mij onmisbare smaakmakers. Niet dat ik ze allemaal tegelijk gebruik hoor. Trassi en sambal zijn gewoon handige lifesaving smaakmakers als je ’s avonds laat nog even een nasi in elkaar draait. Met boter smaakt alles beter. En wijn is multifunctioneel; om te drinken en om mee te koken. 
Meest memorabele moment id keuken:
Toen ik ontdekte dat je kroepoek en papadums in de magnetron kan maken. Voor mij een onveilige eye opener. Gewoon in de magnetron en zie daar na enkele seconden lekker krokante crispy kroepoek verschijnen.
 
Wat is je masterdish?
Oeh, dat vind ik lastig… Ik vind namelijk dat ik heel lekkere pasta maak. En nasi. En saté. Dus als ik dan moet kiezen, dan zeg ik saté denk ik. Ja. Saté. Maar wel zonder pindasaus, want daar houd ik eigenlijk niet zo van. 

Jouw hotspots:

Eten: Hakata Senpachi, De Pizzabakkers, Mastino, New King en Taste of Culture (dirty grimy Chinees, maar oh zo goed)
Drinken: Hiding in Plain Sight, The Tailor en de Tunes Bar voor de yuzu-sake.
 
Favoriete quote?
“I got hot sauce in my bag swag”

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Maak kennis met Eva
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]