Het is feest deze week, want Culinessa bestaat 2 jaar. Dus leek het mij weer een goede reden om iets meer in mijn leven te duiken. Vorig jaar was ik aan het woord en nu de BF aka the blog husband. Al zo lang probeer ik de BF zo ver te krijgen om ook eens wat te bloggen, maar hij vertikt het. Toch heb ik hem eindelijk zover gekregen dat hij een aantal vragen wilde beantwoorden 😉

IMG 0467 - Maak kennis met The Blog Husband van Culinessa
Voor wie het niet weet, dit is de Blog Husband aka de BF van Culinessa. Hij is mijn grote liefde Tim en de papa van de mini’s. Gek op muziek en soms maakt hij ons er ook gek mee. Hij is ook erg sportief en heeft naast het zijn van de puuurrrrfeeeecte liefde en vader ook nog eens als doel in het leven zijn steentje bij te dragen voor de stichting ALS. Zo zwemt hij elk jaar in de grachten om geld te verzamelen en ging hij afgelopen jaar zelfs naar NYC om daar te zwemmen en aandacht te vragen omtrent deze ziekte. Behalve dat, delen hij en ik ook nog eens een hele grote liefde, en dat is “eten” en dan niet gewoon eten, nee wij eten elke dag lekker. Tenminste dat proberen we. We hebben dat met elkaar afgesproken toen we gingen samenwonen. Ook beleven we erg veel plezier aan samen koken en nog meer als er door een van ons voor de ander gekookt wordt. Eten is voor ons echt verwennen en genieten, dus dan maar iedere dag proberen je best te doen, toch? 😉

Goed, hieronder een korte introductie van zijn kant:
Na twee jaar moest het er eens van komen. Een klein stukje van “de BF” op de blog van Culinessa. Ik heb de afgelopen jaren aardig wat bijnamen verzameld, maar “de BF” was weer even nieuw voor mij. Nou hier ben ik dan; ik ben “de BF”! 

Even een weetje: toen “de BF” en Culinessa net samen waren lustte Culinessa nog helemaal niet zoveel. Ze vond dit niet lekker en dat was te zuur of zag er raar uit. Je kent het wel; van die “wat een (Surinaamse) boer niet kent, eet ie niet” types. Met militaire precieze ging ze dan door haar eten heen en selecteerde ze de ingrediënten die aan de hierboven genoemde criteria voldeden. En als we dan klaar waren met eten, lagen alleen deze ingrediënten nog op haar bord.
Maar goed, dat was Culinessa toen. Inmiddels is er veel veranderd. Culinessa eet namelijk alles, nou ja alles, bijna alles. Ze probeert in ieder geval ook alles. Ze kookt met veel meer ingrediënten, ze durft combinaties te maken en dat resulteert in elke dag een heerlijke maaltijd. En daar geniet ik dan ook heel erg van. Tenminste als de fotosessie voorafgaande niet te lang duurt. Ongelooflijk hoe lang iemand bezig kan zijn met het nemen van de juiste foto. Dat is dan wel weer een bijkomstig nadeel. Tegen de tijd dat we mogen eten, is het al weer bijna koud.
 
Doet me btw een beetje aan Cruijf denken: “Elk voordeel heb zijn nadeel”. En die uitspraak van ‘El Salvador’ geldt trouwens ook voor Culinessa. Het voordeel dat zij nu PAS wel alles eet heeft geresulteerd dat “de mini” het gedrag van haar moeder heeft overgenomen. En zo is de cirkel weer rond.
Welome to my world! Tot de volgende keer.
Groeten, “de BF”.

Wat was het leuk om samen deze vragen te beantwoorden. Achteraf was het misschien perfect geweest om te filmen, want sommige antwoorden waren toch best verassend.

1. Wat kunnen wij elke dag eten hier thuis?
Pasta en dan vooral pasta Bolognese. Maar dan wel met goede worst gemaakt, dus alleen van Brandt en Levie, Butch en Dutch, de Lindenhoff of onze slager in Utrecht, van Es.

Ik: de BF kan wel eens klagen als ik afwijk van bovengenoemde worstenmakers. Ons doel dit jaar, eindelijk eens gebruik maken van onze vleesmolen en dan ook nog eens zelf de pasta maken en dan of deze pasta bolognese maken of deze.

2. Als ik nog 1 maaltijd voor jou kan klaarmaken, wat moet dat zijn?
Zonder enige twijfel Thais eten en dan je groene curry en de heerlijke krokant gebakken vis met warme pandan rijst. Als toetje dan de sticky rice met mango natuurlijk.

Ik: Grappig, ik zelf zou hebben gedacht Surinaams en dan een lekkere Moksi Alesi (een soort van gebakken rijst met bladgroenten) met gebakken banaan en komkommer op zuur. 😉 en als dessert verbaasd me de Mango met sticky rice niet.

3. Als er iets is dat ik iedere dag wel wil eten, wat is dat dan?
Die is makkelijk..dat is zonder enige twijfel BBQ..

IK: Dat klopt als een bus..en dan spare ribs, sate of een goed stukje kip. Een lekker biefstukje van de bbq daarentegen zou ik ook lekker vinden of garnalen. Goh, eigenlijk vind ik alles op de bbq lekker. Het liefst bbq ik ook in de winter, maar…. zo ver heb ik de BF nog niet. Meestal mondt het uit op een indoor bbq met daarbij een lekkere aardappelsalade. Wel heb ik sinds vorig jaar een mini bbq gescoord, eentje speciaal voor Sates. #goals

4. Wat is jouw favoriete gerecht van mij?
Jeetje..dat is best moeilijk, want het hangt er ook vanaf waar ik zin in heb. Vooruit je top 4 🙂

-Krokant gebakken vis op zn Thais
-Pasta bolognese
– Vietnamese Pho
– Saoto Soep

5. Mijn favo eet gerelateerd programma?
Hmmm ik denk Jamie Olliver. Dat kijken we best regelmatig en al dik een aantal jaren.

Ik: HMM Neeee..Anthony Bourdain. Dat hij die niet goed heeft..minpunten. Wij kijken altijd samen naar dit programma en meestal zorgt het ervoor dat we of de keuken induiken diezelfde avond/nacht of dat we een mega lange boodschappenlijst maken om de volgende dag een bepaald gerecht kunnen maken. Ook als we op vakantie gaan, checken we altijd even een aflevering om de tips van Anthont Bourdain op te schrijven. Dat zijn dan soort van onze must visits.
 
6. Wat is het lekkerste dat we ooit samen hebben gegeten?

Ik weet t niet, dat zijn er meerdere, maar als ik top of mind een antwoord moet geven dan zijn het de volgende: Bbq express op cur. Linkje hier. Hida gyu, Japanse biefstuk gegrild en enkel met wat zout op smaak gebracht. Maar ook bij de Bathers Pavilion in Australie, niet alleen het eten, maar ook de setting waren prachtig.
 
Ik: Nee..mijn favorieten met jou samen zijn toch echt de “Pasta allo scoglio” die we aten samen met de meeste verse “fritto misto (gebakken vis en groenten in een soort tempura beslag) tijdens een vakantie in Italie. Ook de “brandade” die we samen bij Rijssel aten is gegrift in mijn geheugen. Last but definitely not least, de “gnocchi” die wij aten bij Trattoria San Carlo in Toscolano Maderno.
 
7. Als jij mijn favo ontbijtje moet maken, wat is dat dan?
Jouw favoriete ontbijtje van mij is roerei met Surinaamsse roomboter (daar ben je echt gek op!) Maar jij bent ook gek op getoast brood met avocado en een beetje zout en peper. Ook word je blij van een bagel met turkey bacon en scrambled eggs.
 
Ik: helemaal eens! Over ontbijten gesproken..ik krijg trek..
 
8. Waar kun je mij snachts voor wakker maken?
Ik denk voor een vers gebakken warme madeleine, een warm choco taartje, maar zeker ook pita giros met feta uit Maastricht.
 
Ik: helemaal mee eens, met nog een toevoeging, namelijk een goede burger. Het komt regelmatig voor dat ik in de avond zin heb in iets en eigenlijk lust ik dan stiekem altijd een burger. Hhahahaaha, ik blijf toch echt een #burgermeisje.
 
9. Wat is mijn favoriete restaurant? En van ons samen?

Jouw favo is zonder twijfel “Rijssel” in Amsterdam.
En van ons samen “Gin Neo” Wat hebben we daar onlangs lekker gegeten zeg en die is met stip op een. Verder worden wij ook blij van Quattro Gatti en C’est Ca.
 
Ik: Hmm ja dat je dat antwoord snap ik, maar toch niet helemaal goed. Mijn favoriete restaurant is Yauatcha in Londen. Zij maken Chinees eten op een niveau dat ik nergens ter wereld zo at (niet dat ik over de hele wereld ben geweest haahahah) en voor de dim sum daar kun je me elk moment wakker maken. Ons favoriete restaurant samen? Jeetje..dat vind ik lastig? Hahah ik kan niet kiezen, maar in ieder geval word ik ook blij van ontbijten met hem bij Bakers en Roasters.
 
10. Zijn er nog gerechten die je samen wil maken of die ik moet leren om voor je te maken?
In ieder geval zou het mooi zijn als jij de Gran Fritto Misto kan leren maken. Verder lijkt het me leuk om samen nog een aantal gerechten te maken zoals goede stoof met lekkere frieten, Japanse ramen soep, meer groente recepten uitproberen en een aantal gerechten uit kookboeken maken die ons heel leuk lijken.
 
Hopelijk vonden jullie het ook leuk om te lezen! Vind je het leuk om ook jouw blog husband voor te stellen, doe dat dan en verwijs je dan wel heel lief ook even naar deze post  waar je hem voor het eerst las 😉 met als referentie “de blog husband tag”
 
liefs,
 
Vanessa