Wie lust er WAFELS voor het ontbijt? Ik ben al best lang bezig met het vinden van het perfecte recept voor wafels en die obsessie werd alleen maar groter nadat ik vorig jaar bij Hotel Blooming de allerlekkerste kaneel wafels ooit at. Dus besloot ik het avontuur aan te gaan en me te storten op het perfecte recept. Goed..na wat speurwerk gedaan te hebben begon ik met een recept van Gartine uit het kookboek “Vier seizoenen koken met Gartine”. Hij was lekker, maar ik vond het nog iets te droog. Dus op naar het volgende recept en zo volgden er velen tot ik dus bij Hotel Blooming logeerde. Daar kreeg ik van de chef een mega recept dat ik zelf moest tweaken, want hij wist het ook niet meer precies. Daar ging het al de goede kant uit, maar ik was nog steeds niet tevreden. Via via kwam ik bij Duck and Waffle koning Dan Doherty en bestelde ik ook zijn kookboek Mash Hast Roast Toast met een recept voor wafels. Dat probeerde ik ook uit en daar dacht ik van woooooop woop..we are getting there. Eigenlijk vond ik die de lekkerste wafels tot ik van de week op Youtube zat te kijken en daar zag ik dat iemand een trucje uithaalt om de meest luchtige wafels ooit te krijgen. 

Mijn inspiratie voor dit recept komt van John Seymour (eigenaar van Sweet Chick) en hieronder lees je welk trucje ik precies bedoel. Ikzelf ga nog even verder experimenteren dus dit wordt een to be continued verhaal.

Vind je kaneel niet lekker, laat dit dan weg. Ook is het heerlijk om deze wafels te combineren met deze Vietnamese gefrituurde kippetjes of Japanse Karaage.

culinessa wafels 1 683x1024 - Luchtige wafels maken -makkelijk recept

Recept luchtige wafels met kaneel

~ 8 – 10 wafels
Ingredienten

285 gr bloem (ik gebruikte t45)

1 EL bakpoeder
1/2 EL kaneel
1/2 tl zout
500 ml melk

150 gram boter (gesmolten)
4 x eigeel
4 x eiwit
3 EL fijne kristalsuiker

Luchtige wafels maken

Meng alle droge ingrediënten en zeef ze in een mengkom.
Voeg samen met de melk, gesmolten boter, eigeel en roer tot een glad beslag.
In een andere kom klop je de eiwitten schuimig tot er lichte pieken ontstaan.
Voeg nu de suiker toe en klop tot je eiwitten helemaal stijf zijn geklopt en je de kom onderste boven kunt houden.
Spatel nu de eiwitten voorzichtig door je beslag.
Maak je wafelijzer heet en bestrijk met boter of vet in met bakspray.
Bak de wafels in ongeveer 3 minuten goud bruin.
Ik serveerde ze met maple syrup, slagroom en rood fruit en blauwe bessen.

Uiteraard kun je ze serveren met wat jij lekker vindt. Geen zin in gedoe en lekker snel aan tafel: maak dan deze snelle wafels. Leuke variatie: hartige wafels.

Wafels maken zonder wafelijzer

Een trucje die ik leerde van mister JO is wafels maken zonder ijzer, door ze te bakken in een grillpan. Het werkt echt goed, zie foto hieronder.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Luchtige wafels maken -makkelijk recept

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)