Vandaag een iets persoonlijker verhaal. Normaal gesproken doe ik dat niet, maar zoals jullie gemerkt hebben is het wat stiller geweest de afgelopen week of twee. Dat had natuurlijk een reden, maar daar wil ik niet teveel over uitweiden. Wel heeft het me doen inzien dat ik er toch iets over wilde schrijven. Niet zozeer wat er precies gebeurde, maar wel over dingen die ik belangrijk vind in het leven. 

Uiteindelijk komt het neer op de simpele, maar essentiële dingen in het leven. Gezond zijn en leven dag per dag en je omringen met mensen die veel voor je betekenen en die lief voor je zijn. Nu dacht ik, wat doe ik dan eigenlijk precies? Hoe probeer ik lief te zijn voor iemand bij wie het allemaal niet zo lekker loopt of die zelfs echt een groot probleem heeft? Heel vaak is dat bij mij dat verzorgende dat dan tevoorschijn komt. Ik wil dan zo veel mogelijk samen zijn, luisteren en bemoedigende woorden toespreken en doe dan extra mijn best in de keuken. 

Als er dan iets heftigs gebeurd, dan is het voor mij belangrijk dat je tijd samen doorbrengt, maar dus ook met lekker eten erbij. Na een weekje wat meer offline te zijn geweest bedacht ik me gisteren dat het tijd was om weer een en ander op te pakken. Niet voor niemendal zegt men “When life gives you lemons, you make lemonade” oftewel, we gaan roeien met de riemen die we hebben en maken er gewoon het beste van. Ondertussen gaan we lekker veel samen zijn en ga ik lekker koken en iedereen verwennen om mij heen. Vandaar ook de reden dat ik een citroenlimonade met jullie deel.

Wees lief voor jezelf, maar zeker ook voor de mensen om je heen! Hoe verwen jij mensen om je heen die het even iets moeilijker hebben?

xoxo
IMG 1890 1 e1423663329424 1024x1024 - When life gives you lemons..you make "Citroen Limonade"

Recept voor Citroen Limonade geïnspireerd door Nadia en Merijn

Ingrediënten
5 Citroenen

100 gr Suiker
Koud Water
Ijsblokjes
[Optioneel Munttakjes]

Methode
Was je citroenen goed en boen goed de buitenkant voor je ze gaat gebruiken.

Neem een kommetje en snijdt de citroenen elk in twee helften. 
Voeg de suiker toe in een grote kom en kneed de citroenen en pers het sap uit. 
Doe dit ongeveer 5 minuten. 
Zo zorg je ervoor dat de smaak van de schil ook in de limonade komt.
Laat ongeveer 15 minuten staan en voeg er ijskoud water bij naar smaak.
Vind je het niet zoet genoeg, breng dan op smaak met wat extra suiker.
Leuk als het garneert met wat ijsblokjes en vind je het lekker, dan kun je ook wat Munt toevoegen, dat is zoooo lekker fris ook!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.
IMG 0200 1024x682 - When life gives you lemons..you make "Citroen Limonade" 

 [fblike]